:

Koronavírus miatt romlott a formája, de megvan a magyar sífutó olimpiai célja

Koronavírus miatt romlott a formája, de megvan a magyar sífutó olimpiai célja
  • 24.hu
  • 06 Feb, 2022
  • Címkék: #

A sífutó Pónya Sára helyi idő szerint szombat este megérkezett a pekingi olimpiára, és már elfoglalta szállását a fővárostól közel 200 kilométerre fekvő csangcsiakoui zónában található faluban.

Kapcsolódó Óriási pech, megint pozitív koronavírustesztet produkált a magyar gyorskoris Nem utazhat így a többiek után Pekingbe.

A Honvéd Zalka SE sífutója egy számban érdekelt az olimpián: csütörtökön a klasszikus stílusú 10 kilométeren.

Pónya a múlt héten pozitív koronavírustesztet adott, ezért csak most tudott kiutazni az olimpiára.

A másik magyar sífutó, Kónya Ádám szombaton kemény edzést teljesített, de amint edző testvére, Kónya Bálint az MTI-nek elmondta: a januári koronavírus-betegség után látszik, hogy nincs olyan formában, mint amilyenben decemberben volt.

Kapcsolódó ?Mintha megloptak volna? ? megvan a téli olimpia első komolyabb botránya Az alpesi sízők akadtak ki a szervezőkre.

?Most meghajtottuk a tréninget, vasárnap kicsit lazább lesz, hétfőn pedig a verseny előtti koordinációs edzést vesszük végig pár sprinttel. Aztán kedden jöhet az olimpiai sprintverseny? ? mondta Kónya Bálint.

Szeretnénk tartani azt a célt, hogy a hátrány a legjobbaktól közel 10 százalék legyen, hogy helyezésben ez mire lehet elegendő, azt nem lehet tudni.

A 30 éves rutinos Kónya Ádám Phjogcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Most ezen két számon kívül a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is rajthoz áll.

A férfi sprintet kedden, a 15 kilométert pénteken, míg az 50-et február 19-én, az utolsó előtti versenynapon rendezik.

The post Koronavírus miatt romlott a formája, de megvan a magyar sífutó olimpiai célja first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés