:

Előbb hazaküldték az olimpiáról, majd meccset nyert

Előbb hazaküldték az olimpiáról, majd meccset nyert
  • 24.hu
  • 06 Feb, 2022
  • Címkék: #

A kettős hét vereséggel nyitott, majd szombat kora éjszaka az Ausztrál Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Tahli Gill koronatesztje pozitív lett, ezért ő és partnere, Dean Hewitt kénytelen karanténhotelbe vonulni, majd hazautazni.

Kapcsolódó Bukása ellenére brutálisan elverte a mezőnyt az orosz sífutó A tavalyi világbajnok Bolsunov megszerezte élete első olimpiai aranyát.

Szerencsére a pakolás olyan lassan tartott, hogy az újabb hír még jókor érte utol őket: a kínai egészségügyi hatóságok ugyanis a pozitív teszteredmény ellenére engedélyt adtak a verseny folytatására. Az ausztrálok szerint a helyiek csak annyit kértek, hogy szigorúan tartsák be az olimpia alatti szoros kapcsolattartás szabályait.

Tahli és Dean rendkívül boldog, hogy újra versenyezhet, én is örülök, hogy annak ellenére folytathatja a párosunk, hogy egyszer már úgy tűnt, kizárják őket

? nyilatkozta Geoff Lipshut, az ausztrál delegáció vezetője.

Ilyen megrázkódtatás után a kettős nagyszerű játékkal megszerezte első győzelmét és 9-6-os sikert aratott a svájciak felett.

A CBS újságírója, Devin Heroux később azt írta, egy egészségügyi szakértői testület áttekintette Tahli Gill pozitív PCR-tesztjének adatait, és úgy döntött, miután az értékek elfogadható határon belül vannak, a páros maradhat.

JUST IN

Australia?s curling team in the mixed doubles has been given a late reprieve and will compete this afternoon following an urgent meeting of the Medical Expert Panel (MEP) in Beijing.#cbccurl @CBCOlympics

? Devin Heroux (@Devin_Heroux) February 6, 2022

Kapcsolódó Nikola Karabatic fertőzötten is játszhatott Izland ellen Az EHF szerint nem jelentett veszélyt.

Hasonló történt Nikola Karabaticcsal, a franciák világklasszis kézilabdázójával a budapesti Európa-bajnokságon, ahol pozitív tesztje után az antitestszint és a kórelőzmény értékelése alapján az orvosok engedték, hogy pályára léphet.

The post Előbb hazaküldték az olimpiáról, majd meccset nyert first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés