:
Breaking News

Fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklósra a Mi Hazánk Mozgalom

Fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklósra a Mi Hazánk Mozgalom
  • 24.hu
  • 06 Feb, 2022
  • Címkék: #

A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánsainak részvételével fáklyás-lovas megemlékzetést tartottak vasárnap délután Budapesten a 65 éve elhunyt Horty Miklós volt kormányzóra emlékezve. Az eseményen körülbelül ezren vehettek részt.

Marjai János/24.hu

Az eseményt a ?Nemzeti Összefogás Seregszemléje? címen hirdették meg, a párt mellett azon részt vett:

A Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége is.

A résztvevők a Gellért téren gyülekeztek, onnat a Vértanúk terére vonultak. Beszédet mondott Novák Előd, és felszólalt Toroczkai László miniszterelnök-jelölt is.

Marjai János/24.hu

Karácsony Gergely főpolgármester is megszólat az esemény kapcsán. Facebook-oldalán azt írta, hogy Budapest nem kér a gyűlölködésből:

Ma Horthy Miklós halálának közelgő évfordulója alkalmából szélsőjobboldali szervezetek és álellenzéki pártok felvonulással egybekötött erődemonstrációt szerveztek fővárosunkba, félelmet keltve ezzel a lakosság egy részében. Horthy Miklós kormányzósága alatt megkezdődött egy olyan autoriter rendszer kiépítése, amely a parlamentarizmus felszámolásához, mélyszegénységhez, megkülönböztetéshez, háborús pusztításhoz, majd több százezer honfitársunk halálba küldéséhez vezetett. Elfogadhatatlannak tartom, hogy Horthy Miklós máig vitatott örökségét, politikai erők gyűlöletkeltésre használják, megzavarva ezzel Budapest békéjét. Köszönöm azok bátor kiállását, akik ma is felszólalnak a gyűlölködés ellen.

The post Fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklósra a Mi Hazánk Mozgalom first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés