:
Breaking News

A Harcosok klubja visszakapta eredeti befejezését Kínában

A Harcosok klubja visszakapta eredeti befejezését Kínában
  • 24.hu
  • 07 Feb, 2022
  • Címkék: #

Január végén mi is megírtuk, hogy megváltoztatták David Fincher 1999-es filmje, a Harcosok klubja befejezését Kínában. A Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült film akkor került fel a Tencent Video streaming platformra, és az újonnan elérhető változat átalakította az anarchista, antikapitalista üzenetet, amely a filmet világsikerré tette.

Az eredeti film zárójelenetében Norton karaktere, a Narrátor megöli képzeletbeli alteregóját, Tyler Durdent ? akit Pitt alakít ?, majd végignézi, ahogy több épület felrobban, ami azt sugallja, hogy a terve a modern civilizáció lerombolására már folyamatban van.

A Kínában játszódó új változat egészen másképp néz ki: a Narrátor továbbra is megöli Durdent, de a felrobbanó épületjelenetet egy fekete képernyő és egy felirat váltja fel:

A rendőrség gyorsan rájött az egész tervre, és letartóztatta az összes bűnözőt, sikeresen megakadályozva a bomba felrobbanását.

Ezután hozzáteszi, hogy Tylert ? aki a Narrátor képzeletének szüleménye ? pszichológiai kezelésre egy ?elmegyógyintézetbe? küldték, ahonnan később elbocsátották.

Bár a filmek cenzúrázása bevett dolog Kínában, ez a változtatás jókora felháborodást váltott ki a rajongók körében, vélhetően ennek eredménye, hogy a platform a hétvégén visszaállította az eredei befejezést. A Guardian cikke szerint ez a döntés is heves érdeklődést váltott ki a kínai közösségi médiában, többek szerint a Tencent zzel beismerte, hogy túlzásba esett, amikor nemcsak kivett részeket, de aktívan átalakította egy film cselekményét.

The post A Harcosok klubja visszakapta eredeti befejezését Kínában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés