:

A holland külügy arra kéri az Ukrajnában tartózkodó hollandokat, hogy fontolják meg az ország elhagyását

A holland külügy arra kéri az Ukrajnában tartózkodó hollandokat, hogy fontolják meg az ország elhagyását
  • 24.hu
  • 07 Feb, 2022
  • Címkék: #

A holland külügyminisztérium e-mailben küldött figyelmeztetést az Ukrajnában tartózkodó holland állampolgároknak, melyben arra kérik őket, hogy hagyják el az országot ? írja az NLTimes-ra hivatkozva az MTI.

Az e-mailben arra hívták fel a figyelmet, hogy amennyiben az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség tovább erősödik, az ukrán légtér idővel lezárulhat, és veszélyessé válhat az ott tartózkodás.?Előfordulhat, hogy bizonyos ponton az internetes vagy telefonos kapcsolat megszakadhat, és ha a helyzet tovább romlik, már nem lesz lehetséges Ukrajna légi úton történő elhagyása? ? áll a külügy levelében.

Az ukrajnai holland külképviselet hamarosan online tájékoztatót tart az országban tartózkodó hollandoknak, és arra szólította fel őket, hogy regisztrálják magukat a külügyminisztériumban. Eddig 100 holland állampolgár jegyeztette be magát, de a tárca nem tudja pontosan, hány holland tartózkodik Ukrajnában.

Mark Rutte miniszterelnök és Wopke Hoekstra külügyminiszter a múlt héten Ukrajnába látogatott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tanácskozzék. A kormányfő elmondta, hogy Hollandia segítséget ajánlott Ukrajnának a kibertámadások megelőzéséhez, de még fontolgatja a támogatás más formáit is.

Ukrajna katonai támogatást is igényelne, de ezt még alaposan meg kell fontolnunk

?  jelentette ki Rutte.

The post A holland külügy arra kéri az Ukrajnában tartózkodó hollandokat, hogy fontolják meg az ország elhagyását first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés