:

Liu Shaoang: Profik vagyunk, nehezen, de túl kell lépnünk ezen

  • 24.hu
  • 07 Feb, 2022
  • Címkék: #

Nem tud felhőtlenül örülni olimpiai bronzérmének Liu Shaoang, aki a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében lett a harmadik. Negyedikként ért a célba, azonban a döntőt megnyerő testvérét, Liu Shaolin Sándort videózás után két esetben szabálytalannak látták, így kizárták, az aranyérem hazai versenyzőé, Zsen Ce-vejé lett. A magyar csapat megóvta a döntést.

Az MTI tudósítása szerint Liu Shaolin Sándor senkinek sem nyilatkozott. Kiment a csarnokból, felszállt a sportolói buszra, és visszament a szállásra.

?Nagyon nehéz nap volt, már az első futamban, a negyeddöntőben elfáradtam. Érezhető volt, hogy a koronavírusos fertőzésem miatt nem tudtam a csapattal együtt készülni. Hiába szereztem bronzérmet, hiányérzetem van. A short trackben van kontakt, és nem értem, a bíróknál miért nem fért bele, amit Liu Shaolin csinált, és miért nézték el azt a visszahúzást, amit ellene követtek el? ? fogalmazott az MTI cikke szerint Liu Shaoang, aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak, és aki a harmadik helyével a sportág első egyéni olimpiai érmét nyerte.

Tagja volt a 2018-ban aranyérmes férfiváltónak, valamint az idén bronzérmes mixváltónak is, a mostani a harmadik olimpiai dobogója volt.

Kapcsolódó Videón Liu Shaolin kizárása és Liu Shaoang olimpiai bronzérme Egy vitatott döntés után is sporttörténelmi magyar érem született Pekingben.

Az FTC 23 éves versenyzője elmondta, hátulról próbált segíteni testvérének, de közben vele szemben is szabálytalankodtak, így érezte, hogy ha lesz videózás, ő is előrébb kerülhet a negyedik-ötödik helyről. Sajnálja, hogy a bírói döntés után előtörtek belőle az érzelmek, még ha nem is örült a kizárásnak.

Most jobb, ha nem beszélek Liu Shaolinnal, nem is megyek be hozzá a szobába. Dolgozza fel, aztán kedden nekilátunk a további munkának. Profik vagyunk, nehezen, de túl kell lépnünk ezen. Megoldjuk!

? nyilatkozta Liu Shaoang, aki az M4-nek elárulta, annyit azért mondott testvérének, hogy felejtsék el, ami történt. és lépjenek tovább.

A rövidpályás gyorskorcsolya versenyei szerdán a férfi 1500 méterrel folytatódnak a Liu fivérekkel és John-Henry Kruegerrel, ebben a számban érmeket is osztanak. Emellett a női 1000 méter selejtezőjében Jászapáti Petra és Kónya Zsófia áll rajthoz, míg a női váltó elődöntőjében nem lesz magyar érdekeltség.

The post Liu Shaoang: Profik vagyunk, nehezen, de túl kell lépnünk ezen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés