:

?Megjártam a poklot? ? legyőzte a rákot, most olimpiát nyert

?Megjártam a poklot? ? legyőzte a rákot, most olimpiát nyert
  • 24.hu
  • 07 Feb, 2022
  • Címkék: #

A kanadai Max Parrot nyert a férfi snowboardosok slopestyle-versenyét a pekingi téli olimpián. Ebben a számban egy előre kialakított, korlátokkal és ugratókkal tarkított pályán végigmenni minél nehezebb trükköket bemutatva. Parrot a három futama közül a másodikra kapta a legmagasabb pontszámot (90,96), ő volt az egyedüli, aki 90 pont fölé jutott.

Max Parrot 2018-ban ezüstérmes volt ugyanebben a számban, majd rá egy évre Hodgkin-limfómát (a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzása) diagnosztizáltak nála, hat hónap alatt összesen tizenkét kemoterápiás kezelésen esett át.

Megjártam a poklot. Életemben először tettem félre a snowboardot. Olyan volt, mintha egy oroszlán ketrecében lettem volna

? mondta az AP hírügynökségnek Parrot, aki aki azzal folytatta, hogy korábban természetesnek tartotta az életet, most már nem, így minden egyes alkalommal hálát ad, amikor felcsatolja a lábára a deszkáját.

A győztes futamáról azt mondta, még életében nem ment ilyen jól, ugyanakkor több szakértő szerint is belehibázott az egyik trükkbe (a térdét érintette meg a kezével és nem a deszkáját), a bírák viszont ezt nem vették észre, mert le kellett volna pontozni. Ugyanakkor a riválisok közül ezzel sem az ezüstérmes kínai, Szu Ji-ming, sem a bronzérmes honfitárs, Mark McMorris nem foglalkozott, mindketten azt mondták, Parrot verhetetlennek tűnt ezen a versenynapon.

The post ?Megjártam a poklot? ? legyőzte a rákot, most olimpiát nyert first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés