:

Őrült kockázatot vállalva írt sporttörténelmet az osztrák hős

Őrült kockázatot vállalva írt sporttörténelmet az osztrák hős
  • 24.hu
  • 08 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az osztrák Matthias Mayer megvédte címét férfi szuperóriás-műlesiklásban a pekingi téli olimpián.

Kapcsolódó Magyar óvás elutasítva, érvényben maradt Liu Shaolin kizárása A magyar klasszis már a döntés előtt gratulált kínai riválisának.

A 31 éves versenyző mindössze négy századdal bizonyult gyorsabbnak a meglepetésre második amerikai Ryan Cochran-Siegle-nél, aki eddig pályafutása során mindössze kétszer állhatott dobogóra a világkupa-sorozatban, igaz egyetlen futamgyőzelmét ebben a számban aratta 2020 decemberében. Harmadikként a szakági világkupában élen álló norvég Aleksander Aamodt Kilde zárt.

It?s a second straight #Gold for Matthias Mayer of Austria in the #AlpineSkiing Men´s Super G.

He won the same event at #PyeongChang2018

Congratulations!#Beijing2022

? Olympics (@Olympics) February 8, 2022

Az MTI tudósítása szerint nagy esélyesek közül elsőként a skandináv versenyző csúszott le a technikás pályán, amely alaposan megrostálta a mezőnyt, ugyanis a 47 indulóból tizenhárman kiestek, köztük az összetett vk-ban listavezető svájci Marco Odermatt és hétfőn lesiklásban győztes honfitársa, Beat Feuz is.

Kilde nagyszerű sízéssel egy másodperces előnnyel át is vette a vezetést. Az utána indulók közül mindössze ketten tudtak jobb időt elérni nála, Mayer és Cochran-Siegle is a lejtő alsó szakaszán volt gyorsabb.

Kapcsolódó ?Megjártam a poklot? ? legyőzte a rákot, most olimpiát nyert A kanadai Max Parrot nyert a férfi snowboardosok slopestyle-versenyét a pekingi téli olimpián. Ebben a számban egy előre kialakított, korlátokkal és

A magyar születésű, de izraeli színekben induló Szőllős Benjamin 30. lett.

Mayer pályafutása harmadik olimpiai aranyát nyerte, ugyanis nyolc éve Szocsiban lesiklásban is első lett, illetve hétfő óta van egy bronza is a leggyorsabb számban. Ezzel a teljesítményével immáron ő a legeredményesebb osztrák alpesi síző, maga mögé utasította a legendás Toni Sailert (aki 1956-ban három aranyérmet nyert) és Hermann Maiert (2 arany, 1 ezüst, 1 bronz).

Arra is mindössze két kollégája volt képes, hogy három különböző olimpián nyerjen aranyérmet ebben a szakágban: a norvég Kjetil André Aamodt (1992., 2002, 2006) és az olasz Deborah Compagnoni (1992, 1994, 1998).

?Hihetetlen! Ezúttal óriási kockázatot vállaltam, amit ritkán teszek meg a világkupa-versenyeken. De az olimpián csak a verseny számít.

Szóval kockáztattam, de végig nagyon nyugodt voltam. Tudtam, hogy sikerülhet, de csak tökéletes versenyzéssel

? nyilatkozta.

Téli olimpia, alpesi sí, férfi szuperóriás-műlesiklás

1. Matthias Mayer (Ausztria) 1:19.94 perc
2. Ryan Cochran-Siegle (Egyesült Államok) 1:19.98
3. Aleksander Aamodt Kilde (Norvégia) 1:20.36

The post Őrült kockázatot vállalva írt sporttörténelmet az osztrák hős first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés