:

A Michael Jacksonról készülő életrajzi film a Bohém rapszódiához hasonló szabadsággal bánhat majd a zűrös ügyekkel

A Michael Jacksonról készülő életrajzi film a Bohém rapszódiához hasonló szabadsággal bánhat majd a zűrös ügyekkel
  • 24.hu
  • 08 Feb, 2022
  • Címkék: #

Életrajzi film készül Michael Jacksonról, amelynek producere a Bohém rapszódiát is jegyző Graham King lesz. A filmet a Lionsgate fogja forgalmazni, és a Michael Jackson hagyatékkal való együttműködéssel készül, ami hatással lehet arra, hogy miként kezeli a Jackson ellen felhozott, többszörös, gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakat, írja a Variety.

A Michael címet viselő film producere King lesz, aki Freddie Mercury esetében is hasonló terepet járt be, valamint a Michael Jackson hagyaték társvégrehajtói, John Branca és John McClain. A forgatókönyvet a háromszoros Oscar-jelölt John Logan írja: ő és King korábban Martin Scorsese Aviátor című filmjén dolgozott együtt.

Bár a 2009-ben meghalt Michael Jackson a poptörténet egyik legsikeresebb előadója volt, az életművét komolyan árnyalják a gyerekek szexuális molesztálásáról szóló vádak, melyek utolsó éveit is végigkísérték, de 2003-ban az ártatlanságát hangoztató énekest felmentette a bíróság. Az HBO 2019-es dokumentumfilmje, az Elhagyni Neverlandet azonban újabb állításokat tartalmazott Wade Robson koreográfustól és James Safechuck egykori gyerekszínésztől, akik mindketten gyermekkoruk óta dokumentált kapcsolatot ápoltak a néhai énekessel.

A Bohém rapszódia ugyan hatalmas sikert hozott az alkotóinak világszerte, mégis számos bírálat érte amiatt, mert meglehetősen szabadon bánt a tényekkel, melyben döntő szerepet játszhatott az, hogy a Queen még élő zenészei is részt vettek a filmben tanácsadóként. Most pedig a Michael Jackson-hagyatékkal való együttműködés is hasonló veszélyeket hordoz magában, pláne, hogy itt bűncselekményekről is szó van a Mercury-filmmel ellentétben.

The post A Michael Jacksonról készülő életrajzi film a Bohém rapszódiához hasonló szabadsággal bánhat majd a zűrös ügyekkel first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés