:

Unokatestvére után nem akarta, hogy a szánkózás is meghaljon hazájában

Unokatestvére után nem akarta, hogy a szánkózás is meghaljon hazájában
  • 24.hu
  • 08 Feb, 2022
  • Címkék: #

2010 februárjában tragikus baleset árnyékolta be a vancouveri téli olimpiát. A grúz Nodar Kumaritasvili egy edzésen elvesztette uralmát a szánkó fölött, majd hatalmas, 145 kilométer/órás sebességgel kiszúszott a pályáról és egy oszlopnak vágódott. Ugyan helikopterrel kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Kapcsolódó ?Most már eltemethetnek a sivatagba? ? 20 éve is kizárás döntött el egy gyorskorcsolyaversenyt Liu Shaolin Sándor idei tragédiája hasonlít Kim Dong Szung 2002-es kizárásához.

12 évvel a tragikus eset után unokatestvére folytatta a családi hagyományt, Saba Kumaritasvili a selejtezőben a 31. helyen zárt.

A most ugyancsak 21 éves sportoló azt nyilatkozta, a baleset nem tántorította el a sportágtól, sőt, inkább megerősítette őt a folytatásban.

Nem féltem, ott akartam lenni az olimpián. Mindig Nodarra gondolok, a szánkózás generációk óta része a családunknak, nem akartam, hogy a tragédiát követően Grúziában meghaljon a sportág. Nodar a fő oka annak, hogy szánkózom, tíz év van közöttünk, így nem sok mindenre emlékszem róla, csak pillanatokra

? idézte az MTI a versenyzőt, akinek dédapja, Aleko felügyelte az ország első szánkópályájának építését, majd szövetségi kapitányként és a helyi szövetség vezetőjeként is dolgozott.

The post Unokatestvére után nem akarta, hogy a szánkózás is meghaljon hazájában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés