:

RTL: Nyomozók vitték el otthonából Újszentiván polgármesterét

RTL: Nyomozók vitték el otthonából Újszentiván polgármesterét
  • 24.hu
  • 08 Feb, 2022
  • Címkék: #

Kedden nyomozók vitték magukkal az otthonából Újszentiván polgármesterét, Putnik Lázárt ? erősítette meg az RTL értesülését a község alpolgármestere, Juhász Tibor. Az RTL úgy tudja, hogy január 20-án Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt tartottak házkutatást az újszentiváni polgármesteri hivatalban, az azonban nem derült még ki, hogy a NAV nyomozói vették-e őrizetbe Putnikot.

A tévécsatorna információi szerint a közfoglalkoztatottak  bérével kapcsolatos a nyomozás, amelyről a Szabad Európa írt még decemberben. E szerint a NAV két ügyet egyesített: az első ügyben fantom-közmunkásokat jelentettek be, a másikban pedig egy munkásszálló súlyosan túlárazott, 371 millió forintos megépítésével kapcsolatban merült fel bűncselekmény gyanúja.

Putnik nem először kerül be a hírekbe: ahogy arról az Átlátszó még 2019-ben beszámolt, őt, és a szomszédos Tiszasziget polgármesterét, Ferenczi Ferenc voksturizmus miatt a bíróság bűnösnek találta és pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A vádirat szerint 2010 és 2014 között a két polgármester és segítőik közreműködésével jutottak fiktív lakcímhez honosított magyarok. A két településvezető összesen 142 esetben asszisztált fiktív lakcímbejelentéshez, egyikük maga is aktívan írta alá a szállásadói lapokat, másikuk pedig szállásadókat beszélt rá a lapaláírásra. A segítők az önkormányzati dolgozók közül kerültek ki.

The post RTL: Nyomozók vitték el otthonából Újszentiván polgármesterét first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés