:
Breaking News

Mindhárom fődíjat Adele nyerte a Brit Awardson

Mindhárom fődíjat Adele nyerte a Brit Awardson
  • 24.hu
  • 09 Feb, 2022
  • Címkék: #

Adele nyerte el a három fődíjat a kedden megrendezett Brit Awards zenei díjátadó gálán Londonban: Easy on Me című listavezető dalával vitte el az év legjobb számáért járó díjat, 30 című lemeze, amelyen szerepelt, pedig az év albuma díjat is elhozta. A lemez, mind az énekesnő elmondta, a válását segített feldolgozni neki és kisfiának, a díjat is fiának és gyermeke apjának ajánlotta.

Adele az év előadóművésze díjat is elnyerte, amelyért először versenyeztek női és férfi előadók is egy kategóriában, ugyanis a brit popzene legjobbjait jutalmazó ceremónia díjai először voltak gendersemlegesek, vagyis nem szerepeltek külön kategóriában a női és férfi előadók. Adele a mezőnyben Little Simz, Dave, Ed Sheeran és Sam Fender elől hozta el a díjat.

Megértem, hogy miért változott meg a díj neve, de én nagyon szeretem, hogy nő vagyok, hogy női művész vagyok. Nagyon büszke vagyok magunkra

? mondta erről Adele. A Brit Awards szervezői tavaly novemberben jelentették be, hogy más díjátadókhoz csatlakozva 2022-től eltörlik a nemek szerinti megosztottságot a díjkategóriákban.

Bár Adele negyedik stúdióalbuma, a 30 csak novemberben jelent meg, 2021-ben ez lett a legkelendőbb lemez Nagy-Britanniában, hat hét alatt több mint hatszázezer példányban vásárolták meg. Az énekesnő az év producere díjat elnyerő Infónak is megköszönte, hogy segített neki a lemez elkészítésében.

A díjátadón a legjobb együttes elismerését a Wolf Alice kapta, Little Simz pedig a legjobb új előadóművész díját vehette át. Ed Sheeran az év dalszerzője díjával gazdagította gyűjteményét. Billie Eilish és Olivia Rodrigo amerikai előadóként a legjobb nemzetközi előadó díját kapta, Rodrigo pedig a legjobb nemzetközi szám díját is elnyerte a Good 4 U című dalával. Az év legjobb nemzetközi együttese az amerikai R&B-duó, a Silk Sonic lett, amelyben Bruno Mars és a rapper Anderson Paak zenél.

A különböző zenei stílusok népszerűsítésére négy új műfaji díjat is bevezettek a 42. díjátadón, ezekről a közönség szavazhatott. Sam Fender a legjobb alternatív/rock előadónak járó díjat nyerte el, míg Dave a legjobb hip-hop/grime/rap előadónak járó elismerést. A legjobb pop/R’n’B előadónak járó díjat Dua Lipa énekesnő kapta, míg Becky Hill a legjobb táncért járó díjat nyerte el.

The post Mindhárom fődíjat Adele nyerte a Brit Awardson first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés