:
Breaking News

Vigyázzon: tömegesen jöhetnek a bankok nevében írt csalólevelek

Ahogy nemrég írtuk: adathalászok támadnak a Takarékbank nevében, akik a ?TAKARÉK Service csapata? nevében írnak. A bank ugyan letiltatja az adathalász oldalakat, de a csalók újabb oldalakat hoznak létre. Ezért arra kéri ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailben kapott linkre, ne adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Ám nem csak a Takarékbankot használják fel a kiberbűnözők, mint kiderült az OTP és más pénzintézetek kollégáinak is kiadják magukat.  Egy olvasónk cikkünk megjelenése után arról írt, egyes OTP-ügyfelek is kaptak adathalász leveleket. Ezek magyartalansága és külföldi feladója kétségtelenné teszi, hogy az ?OTP Service csapatának? kevés köze van a magyar OTP Bankhoz.

Szintén egy olvasónk jelezte, hogy az MKB nevében is érkeznek az átverős levelek. Az informatikusként bemutatkozó levélíró szerint ugyanaz a csapat lehet a csalókampányok mögött, mivel a feladó domain, a levél kinézete, a template betűről-betűre teljesen ugyanaz, csak a bank neve és fejlécben található csík színe más (jellemzően az adott bank hivatalos színe, hogy hihetőbb legyen).

Feltételezhetően a napokban számos bank nevében fognak még küldeni adathalász leveleket, egyébként ez visszatérően szinte mindig ugyanígy zajlik, ám most a szokásosnál nagyobb mennyiségben találkozhatunk a napokban ilyen típusú problémás üzenetekkel.

24.hu Kapcsolódó Adathalászok csaptak le a Takarékbank ügyfeleire A ?TAKARÉK Service csapata? nevében írnak és becsapni próbálnak.

The post Vigyázzon: tömegesen jöhetnek a bankok nevében írt csalólevelek first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés