:

Bömböltették a zenét és sütögettek a lányok, családi dráma lett a vége

Bömböltették a zenét és sütögettek a lányok, családi dráma lett a vége
  • 24.hu
  • 09 Feb, 2022
  • Címkék: #

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 15 éves lánnyal szemben, aki 2020 májusában hasba szúrta az apját Miskolcon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint már évekkel ezelőtt megromlott a lány és az apja kapcsolata, folyamatos feszültség volt közöttük, és emiatt a lányt többször is beutalták egy miskolci gyermekvédelmi otthonba.

2020 május elején is az otthonban kellett volna tartózkodnia, de megszökött és az apja miskolci lakásába ment. Az éjszakai órákban a tini a kiskorú lánytestvérével, és annak barátnőjével húst sütöttek a konyhában, közben pedig bömböltették a zenét. Az apát ez idegesítette, ezért felszólította őket, hogy halkítsák le a zenét, és azt is nehezményezte, hogy ilyen késői órán kezdtek el sütögetni.

Ez veszekedést váltott ki a fiatalkorú és az apja között, ekkor viszont az apja visszament a szobájába, míg a 15 éves lány a lánytestvérével és annak barátnőjével a saját szobájukba mentek.

Az apa azonban utánuk ment és tovább vitatkozott mindkét lányával, amitől az elkövető feldühödött, ököllel ütötte a padlót, a testvére és a másik lány akarta őt lefogni, de nem sikerült lecsillapítaniuk. A fiatal lány beszaladt a konyhába, ott felkapott egy 33 cm hosszúságú kést és azt az apja irányába dobta, amely a férfi hasfalába fúródott.

A keletkezett vérző sérüléstől a 15 éves lány és a kiskorú lányok is megrémültek, kifutottak az utcára, míg az apjuk bejelentést tett a rendőrségen. A szúrás következtében az apa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, azonban a hasüreg megnyílása esetén hasűri végzés alakulhatott volna ki, amely közvetetten életveszélyes.

Az ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó, de végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért az elkövetőre azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

The post Bömböltették a zenét és sütögettek a lányok, családi dráma lett a vége first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés