:

Jakab Péter szerint a kormány be fogja vezetni a kötelező oltást, mert nekik ez üzlet

Jakab Péter szerint a kormány be fogja vezetni a kötelező oltást, mert nekik ez üzlet
  • 24.hu
  • 09 Feb, 2022
  • Címkék: #

A koronavírus elleni kötelező oltás témájában adott rövid interjút a Blikknek kedden Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A párt korábbi miniszterelnök-jelöltje ebben reagált a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra vádjaira, miszerint a Jobbik kötelező oltás ellen indított petíciója csak egy kampányfogás. Jakab ezzel kapcsolatban azt mondta, azért most álltak elő a petícióval, mert a kormány nem tett le arról, hogy kötelezővé tegye az oltást.

A választások előtt viszont minden tiltakozó akció duplán fáj, ezért most lehet a petícióval elérni, hogy a kormány húzza be a kéziféket ? elemezte az elmúlt hetek történéseit Jakab, emlékeztetve, hogy a három oltáshoz kötött védettségi igazolványról a petíció meghirdetése után le is tett a kormány.

Igaz, csak a választásokig. Utána be fogják vezetni, ha nem váltjuk le őket.

Jakab elmondta, az ellenzéki összefogásban konszenzus van arról, hogy kormányváltás esetén nem vezetnék be a kötelező oltást, és hiába állna elő később valaki mégis ezzel a tervvel, nem lenne meg hozzá a parlamenti többsége. Ezzel szemben a Fidesz és ?csatlósai? Jakab szerint meglépné az intézkedést, nem egészségügyi, inkább anyagi megfontolásból.

 Az oltás nekik üzlet

? fogalmazott Jakab Péter.

A kérdésre, hogy a kötelező oltás elvetése esetén milyen eszközzel érné el, hogy minél több ember beoltassa magát koronavírus ellen Jakab azt mondta, nem meggyőzni akarja a választókat, hanem tiszteletben tartani a döntésüket. Szerinte a polgárokat nem kötelezni kell, hanem gondoskodni róluk, így az új kormány biztosítani fogja az ingyenes teszteket minden oltatlan személynek, ha munkavállalás vagy egészsügyi ellátás miatt szükségük lenne rá.

The post Jakab Péter szerint a kormány be fogja vezetni a kötelező oltást, mert nekik ez üzlet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés