:

Kunhalmi elmondta, miért nincs még kész az ellenzéki közös lista

Kunhalmi elmondta, miért nincs még kész az ellenzéki közös lista
  • 24.hu
  • 09 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az ellenzék vasárnap és kedden is egyeztetett a közös listáról, ám az MSZP és a Párbeszéd nem volt ott a keddi egyeztetésen, mert Karácsony Gergely nem tudott részt venni rajta, így a két párt négy társelnöke úgy döntött, nem tárgyalnak nélküle ? mondta Kunhalmi Ágnes az InfoRádiónak.

Az MSZP társelnöke azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a megegyezés ezen a két párton múlik, azt reagálta, hogy a többi párton is múlik legalább ennyire, hogy nincs még meg a közös lista.

Nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz, és ez nagy dolog, mert a rendszerváltás óta ennyi, tehát hat párt még nem állított közös listát. Hatalmas politikai bravúr, hogy már itt tartunk, és ez az egyik záloga annak, hogy érdemben versenyre tudtunk kelni a Fidesszel. Mindazonáltal az MSZP-nek és a Párbeszédnek az a fontos, hogy az előválasztás eredményét visszatükrözze a listaállítás, mert a népképviselet elve alapján az egyik legnagyobb eredménnyel 852 000 embert tudtunk leszavaztatni, és az ő véleményüket nem lehet sutba vágni

? fogalmazott Kunhalmi, aki optimista, úgy véli, meg fognak tudni állapodni. Hozzátette, hogy Karácsony hazatérte után folytatódnak a tárgyalások.

A politikus szerint az MSZP-nek nyolc hely járna a listán, és irreálisnak tartja, hogy a Párbeszéd csak egy helyet kapjon.

Nem egy mandátumom múlik a megegyezés, hanem azon, hogy a listaállításnál a pártok figyelembe veszik-e az előválasztás eredményeit és egyéb más olyan szempontokat, amelyekben korábban megállapodtunk

? vélekedett. Ugyanakkor úgy véli, nincsenek akkora viták, amelyek áthidalhatatlanok lennének.

The post Kunhalmi elmondta, miért nincs még kész az ellenzéki közös lista first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés