:

Ilyen undorító botrány még nem volt gyorskorcsolyában

Ilyen undorító botrány még nem volt gyorskorcsolyában
  • 24.hu
  • 10 Feb, 2022
  • Címkék: #

Ehhez csatlakozott a gyorskorcsolya is, ahol az olimpia kellős közepén derült ki, hogy a jég minőségéért egy holland szakember felel, aki befolyásolhatja a versenyt is.

Kapcsolódó 34 éve nem akadt ilyenre példa az olimpián Svéd aranyérem született a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres számában.

A holland szövetség honlapján megjelent egy cikk, amely beszámolt arról, hogy Sander van Ginkel felelős a jég minőségéért a pekingi versenyeken.

?A hollandok számára előnyös a kemény jég, ezért a lehető leghidegebbnek kell lennie. Igyekszem a lehető legkedvezőbb feltételeket teremteni versenyzőink számára? ? nyilatkozta.

Kapcsolódó Az már a vég, ha műkorcsolyában is doppinggyanúba lehet keveredni ?Senki nem lökné bele magát ekkora mocsokba? ? állítják az oroszok.

A hír teljesen kiverte a biztosítékot, az 5000 méteren győztes, magyar felmenővel rendelkező Nils van der Poel nagyon ideges lett az információ miatt.

Ez egy botrány. Valami olyasmi, aminek nem szabadna megtörténnie. Nem értem, hogy tehetik ezt a hollandok, mi tisztességes körülmények között szeretnénk versenyezni

? mondta a svéd az Expressennek.

?A legnagyobb tiszteletem a holland versenyzőké. Azokban is bízom, akik javítják a jeget. De ez így nem sportszerű. Ez korrupció egy olimpián, ahol más értékeket kellene képviselni.?

Kapcsolódó ?Papa, velem vagy!? ? halott édesapjának üzent az olimpiai bajnok Édesapja halálát feldolgozva jutott fel a csúcsra a norvégok új sztárja.

Nils van der Poel kijelentette, hogy ez is egy módja annak, hogy a holland versenyzők előnyöket élvezzenek versenytársaikkal szemben.

?Már azt sem értem, hogy a holland szövetség hogyan engedhette, hogy a cikken keresztül az egész világ megtudja mindezt. Ez nem csupán a szövetségnek, de a holland versenyzőknek is kínos. Ez a sportágunk legnagyobb botránya. Vannak doppingeseteink, de nem látom, hogy ez kevésbé fajsúlyos történet lenne.?

A svéd korcsolyázó most abban reménykedik, hogy a legmagasabb szinten megteszik a megfelelő intézkedéseket.

Ez a legundorítóbb botrány. A jelenlegi helyzetben csak annyit tehetünk, hogy az olimpiára koncentrálunk. De az olimpia nem arról szól, hogy megpróbálják befolyásolni a bírókat. Ez szégyen!

The post Ilyen undorító botrány még nem volt gyorskorcsolyában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés