:

Négy és fél évet kértek az élettársát szíven, saját magát pedig hasba szúró kisnánai férfire

Négy és fél évet kértek az élettársát szíven, saját magát pedig hasba szúró kisnánai férfire
  • 24.hu
  • 10 Feb, 2022
  • Címkék: #

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy 46 éves kisnánai férfi ellen, aki egy átmulatott éjszaka után előbb szívtájékon szúrta az élettársát, majd önmagát is megsebezte.

Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy négy és fél év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kértek a büntetlen előéletű férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi a nyomozati szakban beismerte a bűnösségét, és azt mondta, hogy nem akarta megölni a nőt.

A férfi és a nő egyébként csak nem túl régen költözött össze, ám rövid együttlakásuk alatt is gyakoriak voltak közöttük a viták és a veszekedések.

Az egyik tavaly februári este egy falubeli ismerősüknél vendégeskedtek, ahonnan csak másnap reggel nem csak ittasan, de zaklatottan is érkeztek haza, mivel még a partin összevesztek, miután a nő a konyhában beszélgetett a házigazdával.

A közöttük lévő feszültség a lakásukon sem oldódott, sőt egyre mélyült, ami oda vezetett, hogy a férfi a konyhában magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, majd letelepedett az ágyon ülő élettársa mellé.

Ezt követően csak annyit mondott, hogy ?most mindketten megdöglünk?, majd e szavak kíséretében előbb hasba, azután mellkason szúrta a nőt. Az egyik, szívtájéki szúrás megnyitotta a mellüreget, míg a másik áthatolt a máj jobb lebenyén, így a sérülések életveszélyesek voltak. A férfi ezt követően saját magát is hasba szúrta.

Az asszonyt telefonon kereste délelőtt a fia. Ekkor szerzett tudomást véletlenül az anyját ért támadásról, ami miatt nyomban értesítette a rendőrséget és a mentőket. Ennek köszönhetően a még élő nőt időben kórházba szállították, ahol megműtötték. A férfit letartóztatták és  távoltartást rendeltek el vele szemben. A Heves Megyei Főügyészség négy és fél év börtönt, valamint öt év közügyektől eltiltást kért rá beismerés esetére.

The post Négy és fél évet kértek az élettársát szíven, saját magát pedig hasba szúró kisnánai férfire first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés