:

Két kutyát és 87 ember indít a Kutyapárt az egyéni körzetekben

Két kutyát és 87 ember indít a Kutyapárt az egyéni körzetekben
  • 24.hu
  • 11 Feb, 2022
  • Címkék: #

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) is közzétette egyéni jelöltjeinek listáját, amelyen két kutya és 87 ember szerepel. Eloszlatták a kételyeket a billegő körzetekről is: ott is indítanak jelöltet, ahol az ellenzék számára esélyes lenne a győzelem.

Tavaly októberben Márki-Zay Péter képviselői helyet ajánlott a Kutyapártnak, ha nem állítanak egyéni listát és nem csökkentik ezzel az egyesült ellenzék esélyeit a választáson. Kovács Gergely, a párt elnöke az ajánlatot nem fogadta el, azt ígérte: ha bejut pártja a parlamentbe, nem köt szövetséget senkivel, nem fog együttműködni más pártokkal, azt a munkát folytatják, amit az önkormányzatokban is végeznek.

Szombaton kezdődik az aláírásgyűjtés, ha a kiszabott két hét alatt sikerül 500-500 érvényes ajánlást gyűjteni a Kutyapártnak 71 körzetben, akkor országos listát is állíthatnak.

Az egyesült ellenzék kérése ellenére, olyan billegő körzetekben is indít egyéni képviselőjelöltet az MKKP, ahol nagy az esély a Fidesszel szembeni győzelemre, már ha az ellenzéki szavazatok nem aprózódnak el.

Ilyen választókerületek például Budapest 6-os számú országos egyéni választókerülete. Az ellenzék jelöltje Jámbor András a fideszes Sára Botonddal szemben, itt a Kutyapárt a párt alelnökét, Döme Zsuzsannát indítja.

Az egyéni listán két kutya is szerepel, a Kazincbarcika központú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 4-es számú OEVK-ban Hubát, a Pest megyei 7-es számú OEVK-ban pedig Rado névre hallgató kutyát indítja a párt.

Kiemelt kép: A Magyar Kétfarkú Kutyapárt által szervezett békemenet 2021. október 23-án.

The post Két kutyát és 87 ember indít a Kutyapárt az egyéni körzetekben first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés