:

Az Emmi újra baloldalizza a sztrájkoló tanárokat

Az Emmi újra baloldalizza a sztrájkoló tanárokat
  • 24.hu
  • 11 Feb, 2022
  • Címkék: #

Visszakozott a visszakozástól az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amely újra ?baloldali kötődésűnek? nevezi a Pedagógusok Szakszervezetét és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (amelynek egykor Pokorni Zoltán is alapítója, majd ügyvivője volt ? a szerk.).

Kapcsolódó Már nem vádolja pártpolitikai célokkal a sztrájkoló pedagógusokat a kormány Egy bírósági beadványban pontosítottak.

A tárca az állami hírügynökségnek küldött közleményében fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kormánynak a gyerekek és a szülők a legfontosabbak, az oktatásnak a gyermekek érdekét kell szolgálnia.

Arra nem reagáltak, hogy a szakszervezetek sztrájkbizottsága szerint hamarosan nem lesz, aki tanítsa a gyerekeket, de külön kiemelték, hogy a

?baloldali kötődésű szakszervezetek? 2010-ben nem szerveztek sztrájkot, amikor a pedagógusoktól a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett egyhavi bért.

Az Emmi szerint a bérrendezést 2010 után az Orbán-kormány a pedagógusokkal kezdte, de

most az egészségügyi dolgozók, ápolók, orvosok és a szociális szféra dolgozói vannak soron.

A tárca szerint jelenleg a további pedagógus-béremelés időzítéséről van a vita és készek tárgyalni, de a törvényeket mindenkinek be kell tartani. Hozzátették, a legutóbbi sztrájk ? a bíróság által is megállapított módon ? egyértelműen törvényellenes volt.

Arra nem tértek ki, hogy a Fővárosi ítélőtábla, noha ezt valóban kimondta, emellett a kormány fellebbezésének valamennyi pontját elutasította. Az ügy pedig a Kúrián folytatódik tovább.

Kapcsolódó A Fővárosi ítélőtábla szerint jogellenes volt a pedagógussztrájk Megváltoztatták az elsőfokú döntést, mert szerintük nem volt elégséges szolgáltatás a sztrájk alatt.

The post Az Emmi újra baloldalizza a sztrájkoló tanárokat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés