:

Antiszemita feliratot firkált valaki Jámbor András választási plakátjára

Antiszemita feliratot firkált valaki Jámbor András választási plakátjára
  • 24.hu
  • 12 Feb, 2022
  • Címkék: #

Zsidózós felirat jelent meg a józsefvárosi és ferencvárosi ellenzéki jelölt, Jámbor András egyik választási plakátján. Ez onnan derülkt ki, hogy maga Jábor osztott meg egy fényképet a közösségi médiában az összefirkált plakátról. Jámbor András a Mérce című lap alapító főszerkesztője, aki újságírói pályafutásának véget vetve kezdett politikia karrierbe. Az előválasztáson a Szikra mozgalom színeiben indult, és jelenleg az ellenzéki összefogás támogatásával képviselőjelölt a Budapest 6. számú egyéni választókerületében. Fideszes ellenfele Sára Botond, aki nemrég bejelentette, a kampány idejére fizetés nélküli szabadságra megy a fővárosi Kormányhivatalnál betöltött kormánymegbízotti hivatalából.

A plakátrongálást az ellenzéki képviselőjelölt így kommentálta:

Első választásos jelöltként megtiszteltetés, hogy a magyar politikatörténet talán leggyorsabb antiszemita firkálását kaphattam meg.

Jámbor hozzátette, hogy az antiszemita felirat alig fél nappal azután került a képmását ábrázoló plakátra, hogy a kampány hivatalosan megkezdődött. A képviselőjelölt ironikusan azt is megjegyzi, ?csak gratulálni? tud a plakátrongálónak.

The post Antiszemita feliratot firkált valaki Jámbor András választási plakátjára first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés