:
Breaking News

Amikor a munkahelyed depresszióssá tesz: hogyan győzd le?

Amikor a munkahelyed depresszióssá tesz: hogyan győzd le?
  • 24.hu
  • 13 Feb, 2022
  • Címkék: #

Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalt volna élete során szorongást vagy ne élte volna át az enyhe depresszió különböző tüneteit. A karanténidőszak elmúltával sokak számára furcsa lehetett visszatérni a megszokott, régi kerékvágásba, a hónapokon át tartó home office után visszaállni a korábbi irodai munkavégzésre. Ilyenkor előfordulhat az is, hogy a nem szűnő szorongás egy idő után enyhe depresszióba fordul. A legfontosabb, amit ebben az esetben elsőként tehetünk, hogy felismerjük a tüneteket és a megfelelő szakemberhez fordulunk, aki diagnosztizálja a betegséget, amely kiválthatta azokat. A kedvtelenség, levertség, fáradékonyság, motiválatlanság gyakori depressziós tünet. Az sem ritka, hogy elveszítjük az érdeklődésünket még az olyan tevékenységek iránt is, amelyeket korábban élvezettel végeztünk.

A munkavégzést megnehezíti, illetve kellemetlenné teheti az enyhe depresszió, mivel sokszor ahhoz sincsen erőnk és kedvünk, hogy az előttünk álló feladatokra koncentráljunk. Fontos, hogy felismerjük és elfogadjuk ezt a tényt, hiszen így sokkal könnyebben kilábalhatunk belőle.

Ha a munkahelyünkön törne ránk a depresszió valamelyik tünete, érdemes lehet letöltenünk a telefonunkra egy meditációs applikációt és félrevonulni egy csendes sarokba, hogy néhány percen át csak arra fókuszáljunk. Ez segíthet visszaszerezni a kontrollt a testünk és az elménk felett, elűzheti a rossz gondolatokat, így újult energiával állhatunk neki a teendőinknek.

Segíthet az is, ha egyszerűen csak teszünk egy rövid sétát az épület körül a friss levegőn, hogy megfelelő mennyiségű oxigénhez juttassuk az agyunkat. Ha egyedül, tehát nem csapatban végezzük a feladataink nagy részét, mindenképp próbáljunk meg kollegáinkkal beszélgetni az ebédszünetben és érdeklődni a hogylétük felől.

Az sem mindegy, milyen élelmiszereket fogyasztunk a nap folyamán. Érdemes tápanyagban gazdag, nem feldolgozott ételeket ennünk, amelyeknek megfelelő a vitamintartalma is.

Mindezek mellett kitűnő hatással van az enyhe depresszióra a sport, a társas interakciók és minden olyan tevékenység, amely nyugtató hatású, legyen az zenehallgatás, filmnézés vagy olvasás.

Hirdetés

Nyerje vissza életkedvét!

Télen sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

The post Amikor a munkahelyed depresszióssá tesz: hogyan győzd le? first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés