:
Breaking News

Kétszer is rosszul lett az olimpián, a szíve miatt hazaküldték a világbajnok sílövőt

Kétszer is rosszul lett az olimpián, a szíve miatt hazaküldték a világbajnok sílövőt
  • 24.hu
  • 14 Feb, 2022
  • Címkék: #

Komolyan aggódik a norvég olimpiai csapat orvosa Ingrid Landmark Tandrevold miatt, aki mindkét biatlontávján rosszul lett, vasárnap eszméletét vesztette a célba érkezve, ezért kivizsgálásokra hazautazik az olimpiáról.

Kapcsolódó Másodszor is drámai véget ért a svéd sífutó versenye Szombaton elájult a célban, ezúttal csak olyan rosszul lett, hogy nem tudta egyedül elhagyni a pályát.

A 25 éves, váltóval háromszoros világbajnok sportoló pénteken a 7,5 km-es sprintversenyben éremért szállt harcba, végül az ötödik helyen ért célba. De amint áthaladt a vonalon, összeesett, teljesen kimerülten feküdt, így az egészségügyi személyzet és a Nemzetközi Biatlon Szövetség képviselője sietett a segítségére.

Hihetetlenül elégedett vagyok a lövőteljesítményemmel, hiszen nem hibáztam, igazából fogalmam nincsen, hogyan találtam el az utolsó öt lövést. Semmire sem emlékszem

? nyilatkozta a norvég tv2-nek az erejével teljesen elkészült sportoló, aki csak segítséggel tudott távozni.

Jewel SAMAD AFP Ingrid Tandrevold pénteken omlott össze először az olimpián

Vasárnap a női üldözéses 10 km-es táv sokkal drámaibb véget ért: Tandrevold ezúttal is nagyszerűen teljesített, mindössze egy lövőhibával az élmezőnyben járt,

ám az utolsó kilométereken teljesen lelassult, miután a 14. helyen átvánszorgott a célvonalon, a földre zuhant.

?Attól féltem, nagy a baj. Megérintettem, de nem reagált. Csak látni akartam a szemét, és megpróbálni beszélni vele, de olyan volt, mint aki alszik. Ritkán látunk ilyesmit. Később a társai mondták, hogy már kommunikál a külvilággal? ? nyilatkozta a 8. helyen célba ért francia Julia Simon, aki az elsők között sietett a segítségére.

Ingrid Tandrevold korábban elmondta, hogy szívfibrillációi voltak , ami a versenyek során összeomláshoz vezetett. Ezért joggal lehetett feltételezni, hogy ezen a vasárnapon is volt hasonló forgatókönyv.

A norvég csapatorvos, Lars Kolrud és olasz kollégája szedte le róla a léceket, addigra már eszméleténél volt. Ugyan még lett volna versenye, de miután kiderült, korábban is voltak hasonló problémái, egy hétfői sajtótájékoztatón a sportoló maga jelentette be, hazautazik tüzetesebb kivizsgálásra.

?Még csak 25 éves vagyok, és remélem, sok szép év áll előttem. Mivel a pályafutásom során korábban is voltak szívproblémáim, óvatosnak kell lennünk. Ez volt egyik legjobb napom, mígnem hirtelen a legrosszabbá vált.

Megszakadt a szívem, hogy nem versenyezhetek már Pekingben

? sírta el magát.

?Nekem kellett meghoznom ezt a döntést, néha fel kell vállalni a sportoló érdekében, hogy megvédjük? ? nyilatkozta Kolsrud.

A tavaly januári oberhofi világbajnokságon is felmerült a gyanú, hogy szívfibrillációs problémával küzd, az orvos azt mondta, már kapcsolatba lépett azokkal a kollégákkal, akik legutóbb megvizsgálták Tandrevoldot.

?Volt már probléma a szívével, de most, amikor kétszer egymás után is rosszul lett, másodjára pedig el is ájult, nem akartunk kockáztatni. Ahhoz túlságosan szeretjük Ingridet? ? tette hozzá.

A sportoló megosztott egy fotót magáról az Instagramon, amit decemberben, egy olyan verseny után készített magáról, amelyen kihajtotta magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ingrid Landmark Tandrevold (@ingridtand) által megosztott bejegyzés

?Akkor azt hittem, biatlonosként elértem a mélypontot. Arra gondoltam, hogy megörökítem a pillanatot. De ez újabb mélypont? ? írta.

The post Kétszer is rosszul lett az olimpián, a szíve miatt hazaküldték a világbajnok sílövőt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés