:

Sokkolta a pekingi szervezőket az olimpiai bajnok

Sokkolta a pekingi szervezőket az olimpiai bajnok
  • 24.hu
  • 14 Feb, 2022
  • Címkék: #

A szlalomban aranyat szerző szlovák Petra Vlhova sokkolta a pekingi olimpia szervezőit, miután sérülésveszélyre hivatkozva bejelentette, hogy kihagyja az alpesi kombinációt.

Kapcsolódó A náci olimpiákhoz hasonlította a pekingit a magyar származású svéd sztár Nils van der Poel szerint olyan helyen olimpiát rendezni, ahol a politika és a propaganda érvényesül.

A legutóbbi két világbajnokságon is ezüstérmes szlovák síező azt mondta, november óta ízületi gyulladásban szenved, és fáradt.

Egész életemben olimpiai aranyat akartam nyerni szlalomban. Sikerült, de mentálisan és fizikailag is kimerültem. Üres vagyok, mindent beleadtam abba a versenybe. Nem érzem magam szászázalékosnak, így fennáll a sérülés veszélye. Remélem, mindenki megérti a döntésem

? nyilatkozta.

Kapcsolódó Kétszer is rosszul lett az olimpián, a szíve miatt hazaküldték a világbajnok sílövőt Ingrid Landmark Tandrevold vasárnap elájult a célban, orvosa szerint ez már nem vicc.

Vlhovának állítólag a bal bokája fáj, a szlalom során olyan terhelést kapott, hogy másnap az erős fájdalom miatt edzeni sem tudott. így először visszalépett a pénteki szuperóriás-műlesiklástól, hogy a február 17-én esedékes alpesi kombinációra készülhessen, végül úgy döntött, semmit sem kockáztat.

?Petra nem akarta, hogy baja essen, mert a szezon végén még fontos célok várnak rá. Azt tervezi, hogy néhány napot otthon tölt, hogy a szeretteivel megossza az olimpiai élményeket, és feltöltődjön a világkupa-sorozat kihívásokkal teli végső szakaszára? ? mondta edzője, Mauro Pini.

A szlovák versenyző a tervezett négyből így két versenyszámban indult mindössze az olimpián.

Óriás-műlesiklásban a 14. lett, kedden viszont a drámai műlesikló csatában, megszerezte az első szlovák aranyat.

The post Sokkolta a pekingi szervezőket az olimpiai bajnok first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés