:

Ungár Péter felszólította az LMP-ből kiugrott és függetlenként induló Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát

Ungár Péter felszólította az LMP-ből kiugrott és függetlenként induló Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát
  • 24.hu
  • 16 Feb, 2022
  • Címkék: #

Mivel az elmúlt napok alapján Önnek kiemelkedően fontos a hitelessége, ezért arra kérem, hogy ne forduljon szembe korábbi álláspontjával, és adja vissza a mandátumát

? üzeni Ungár Péter az LMP politikusa a Facebook oldalán annak az egykori párttársának, aki a múlt héten bejelentette, hogy függetlenként indul az április országgyűlési választásokon. Hajdu Mária 13 évig politizált az LMP-ben, jelenleg is önkormányzati képviselő, és azért döntött váratlanul a külön indulás mellett, mert szerinte az összefogás morálisan vállalhatatlan.

Az LMP felfüggesztette Hajdu tagságát, miután bejelentette, hogy a budapesti XII. kerület 3. egyéni választókörzetében függetlenként fog indulni, ahol várhatóan Fürjes Balázs (Fidesz) és Hajnal Miklós (Egységben Magyarországért) között dől el a mandátum sorsa.

A párt vezető politikusa posztjában arra szólítja fel Hajdut, hogy adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát, melyet 2019-ben a XII. kerületben a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik kompenzációs listájáról szerzett meg. Ekkor még az összefogással kapcsolatban Hajdu nem hangoztatta erkölcsi aggályait.

Talán a frissen jött éles látásával Ön is érzi, hogy minapi bejelentése után kialakult ellentmondást fel kell oldani. Kérem, ha komolyan vehetőségének és a méltóságának legalább a látszatát meg akarja őrizni, akkor még a mai napon adja vissza a mandátumát.

? zárja gondolatait Ungár.

The post Ungár Péter felszólította az LMP-ből kiugrott és függetlenként induló Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés