:

Újabb sokkoló eset Pekingben: keringési problémák miatt összeesett egy versenyző

Újabb sokkoló eset Pekingben: keringési problémák miatt összeesett egy versenyző
  • 24.hu
  • 16 Feb, 2022
  • Címkék: #

Újabb ijesztő eset történt a pekingi olimpián, ezúttal a női sílövők 4×6 kilométeres váltóversenyében egy svájci versenyző esett össze.

Kapcsolódó Kétszer is rosszul lett az olimpián, a szíve miatt hazaküldték a világbajnok sílövőt Ingrid Landmark Tandrevold vasárnap elájult a célban, orvosa szerint ez már nem vicc.

A 30 éves svájci Irene Cadurisch a váltó első embereként indult el, de úgy tűnik, nem birkózott meg azzal az igénybevétellel, amit a mínusz 20 fok körüli hőmérséklet jelentette.

A sportoló az első váltásig sem ért el, amikor keringési problémák miatt összeesett és arccal a hóban mozdulatlan maradt a pályán.

Kapcsolódó Másodszor is drámai véget ért a svéd sífutó versenye Szombaton elájult a célban, ezúttal csak olyan rosszul lett, hogy nem tudta egyedül elhagyni a pályát.

Azonnali orvosi ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. Az orvosok szerint stabil az állapota.

Cadurischnak ez volt az egyetlen fellépése Pekingben, csapattársai közül a 37 éves Selina Gasparin az utolsó olimpia versenyét futotta volna.

A versenyt végül Svédország nyerte meg az oroszok és a németek előtt.

Nem először fordult elő hasonló eset a pekingi olimpián, a svéd Frida Karlsson és a norvég Ingrid Landmark Tandrevold is rosszul lett, utóbbi haza is küldték, mert szívproblémát gyanítanak az összeomlása mögött.

Téli olimpia, sílövészet, 4×6 km-es női váltó

1. Svédország (Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg, Elvira Öberg) 1:11:03.9 (0 büntetőkör+6 lövőhiba)
2. Orosz Olimpiai Bizottság (Irina Kazakevics, Krisztina Rezcova, Szvetlana Mironova, Uljana Nyigmatullina) 12.0 mp hátrány (1+7)
3. Németország (Vanessa Voigt, Vanessa Hinz, Franziska Preuss, Denise Herrmann) 37.4 mp h. (0+6)

The post Újabb sokkoló eset Pekingben: keringési problémák miatt összeesett egy versenyző first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés