:

Tíz évet kapott az újszülött kislányát fészerbe dobó nagykanizsai csecsemőgyilkos

Tíz évet kapott az újszülött kislányát fészerbe dobó nagykanizsai csecsemőgyilkos
  • 24.hu
  • 16 Feb, 2022
  • Címkék: #

Tíz év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte emberölésért a Zalaegerszegi Törvényszék azt a fiatal nagykanizsai nőt, aki az udvaron lévő fészerbe dobta gyermekét. Az újszülött az ellátatlanság miatt később meghalt.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint jelenleg 21 éves nő három évvel ezelőtt ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. 2019 augusztusában teherbe esett, de ezt is eltitkolta hozzátartozói elől. Orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban alkalmanként ultrahangképet, illetve várandósgondozási kiskönyvből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna.

A nő 2020 májusában arról küldött üzenetet a férfinak, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy “a baba elment”, lány volt, és nem volt egészséges.

Ugyanezen a napon a délutáni órákban megindult a szülés a nőnél aki egyedül tartózkodott az otthonában. Elfolyt a magzatvize, majd kiment az udvarra és az ott lévő gépkocsi mellett a járműre támaszkodva életet adott egy 51 cm hosszú, 3000 gramm súlyú kislánynak. A csecsemő a földre esett, a nő egy kocsiból kivett ollóval vágta el a köldökzsinórt. 

Az újszülöttet egy ruhába csavarta és az ingatlan udvarán lévő fészerben a földre dobta, majd magára hagyta és bement a házba tisztálkodni. Később visszatért a babához, aki még élt, nyöszörgött. Bevitte a házba és az egyik szobában az ágyra fektette, de nem látta el. A csecsemőt a lány édesanyja találta meg, aki azonnal intézkedett a kórházba szállításáról. A kislány olyan súlyos, életveszélyes állapotban volt, hogy az orvosi kezelés ellenére másnap elhunyt.

Halálának oka a mintegy 4-5 órán át fennálló ellátatlanság miatt kialakult oxigénhiányos állapottal fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt. A még tavaly nyáron tartott előkészítő ülésen a vádlott csak részben ismerte el a vádiratban foglaltakat. Tagadta, hogy bántalmazta, és azt is, hogy bedobta az újszülöttet a fészerbe, azt vallotta, hogy amikor kicsit később bevitte a gyermeket a lakásba, megfürdette, felöltöztette és megetette.

A Zalaegerszegi Törvényszék a tízéves börtönbüntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a vádlott fiatal felnőtt korát, azt, hogy végül beismerte a bűnösségét, és figyelembe vette a lány személyiségére vonatkozó orvosszakértői vélemények megállapításait. Az ítélet nem jogerős, mert a fiatal nő és védője fellebbezett.

The post Tíz évet kapott az újszülött kislányát fészerbe dobó nagykanizsai csecsemőgyilkos first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés