:

Kómából tért vissza, olimpiai döntőre készülhet a francia sportoló

Kómából tért vissza, olimpiai döntőre készülhet a francia sportoló
  • 24.hu
  • 18 Feb, 2022
  • Címkék: #

?Ez nagyon jó érzés. Néhány évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy indulhatok még olimpián, de ez volt a nagy célom, hogy visszatérjek ide, és megpróbáljak valami nagyszerűt alkotni. Ez tartotta bennem a tüzet, erre gondoltam végig a felépülésem alatt. És most itt vagyok? ? nyilatkozta Rolland.

Kapcsolódó Az olimpia ereje: egymást ölelte örömében egy ukrán és egy orosz síző így üzentek a politikusoknak, hogy békében élhetnek egymással.

A 2014-es szocsi olimpia bronzérmese 2019. április 30-án súlyos balesetet szenvedett, amikor az amerikai Simon Dumont által tartott legmagasabb ugrásrekordját akarta megdönteni egy 12 méteres kísérlettel, de síléceivel rosszul érkezett vissza a negyedcsőbe.

#freestyle Kevin Rolland hospitalisé dans un état grave ? Grenoble apr?s une chute ? La Plagnehttps://t.co/zCntfEJAEd pic.twitter.com/2jCocCD2Bg

? Ski Chrono (@Ski_Chrono) May 2, 2019

Hét bordája eltört, elmozdult a medencecsontja, megsérült a mája és a tüdeje, valamint agyrázkódást szenvedett.

Három napig kómában volt ? nem sokkal ezután élettársa megszülte első fiukat, Riót.

?Apaként ébredtem fel? ? emlékezett vissza a sportoló, aki súlyos balesete miatt három hónapig ágyhoz kötötten élt. Körülbelül hat hónappal később öltött magára először lécet, de közel egy évbe telt, mire visszatérhetett a félcsőbe. De állítása szerint még az is túl korai volt.

A síelés volt az életem és én nem akartam a pályafutásomat kórházi ágyban befejezni. Életem nagy célja volt, hogy a fokozatosság elvét betartva visszatérjek.

Először legyek ismét normális ember, majd síelhessek, aztán végre ismét profi sportoló legyek. Ez volt a legjobb módja annak, hogy egészségessé váljak.?

Respect Monsieur Kevin Rolland ! Pr?s de trois ans apr?s avoir frôlé la mort, le porte-drapeau français est en finale olympique du halfpipe #ChaletClub #Beijing2022 pic.twitter.com/J8wnji5Ain

? Eurosport France (@Eurosport_FR) February 17, 2022

A csütörtöki selejtezőben a 10. helyen végzett, így bejutott a közép-európai idő szerint szombaton 2.30-kor kezdődő tizenkettes döntőbe.

Elkezdtem sírni, amikor megtudtam, hogy a döntős vagyok. Ott lenni normális dolog, de mégsem az

? célzott az eddigi szenvedéseire.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kevin Rolland (@kevin_rolland) által megosztott bejegyzés

The post Kómából tért vissza, olimpiai döntőre készülhet a francia sportoló first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés