:
Breaking News

Órák óta áll az Oktatási Hivatal oldala, amikor már csak órákig lehet jelentkezni középiskolába

Órák óta áll az Oktatási Hivatal oldala, amikor már csak órákig lehet jelentkezni középiskolába
  • 24.hu
  • 18 Feb, 2022
  • Címkék: #

Több órája elérhetetlen az Oktatási Hivatal oldala, beleértve a középiskolai jelentkezésre szolgáló felületet is, írja az Eduline.

A lap cikke szerint ez azért is különös gond, mert február 18-ig lehet jelentkezni a középfokú iskolákba, vagyis a gimnáziumokba, szakgimnáziumokba, technikumokba, szakképző iskolákba és szakiskolákba.

A határidő körülbelül 90 ezer diákot érint.

A cikkben kitérnek arra is, a özépiskolába felvételizők többségének ez valószínűleg semmilyen problémát nem jelent, mert vagy papíron intézték a jelentkezést, vagy az általános iskola már továbbította a szükséges űrlapokat. Azokat viszont kellemetlen meglepetés érhette, akik egyénileg intézik a jelentkezést, és az utolsó napra hagyták az adminisztratív ügyeket.

Utóbbi akkor fordulhat elő leginkább, ha a gyerekek hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba felvételiznek.

A 24.hu egyik olvasója azt írta, a Széchenyi Egyetemen végeztek karbantartást, ami közben egy erősáramú vezeték meghibásodott. Ez azért gond, mert a publikus szolgáltatások, így az oktatas.hu és a felvi.hu is az Oktatási Hivatal győri szerverterméről üzemelnek.

Úgy tudjuk, az E.ON emberei dolgoznak a hiba elhárításán jelenleg is, a ráadásul hiba nem csak az Oktatási Hivatal rendszereiben okoz fennakadást, Győrben több helyen nincs áram.

The post Órák óta áll az Oktatási Hivatal oldala, amikor már csak órákig lehet jelentkezni középiskolába first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés