:
Breaking News

Félmilliárdos, rekordösszegű drogfogás Borsodban és Budapesten

Félmilliárdos, rekordösszegű drogfogás Borsodban és Budapesten
  • 24.hu
  • 19 Feb, 2022
  • Címkék: #

Drogterjesztő apát és fiát fogtak el a miskolci készenlétisek.

Az akció során rekordmennyiségű, közel 463 millió forintnak megfelelő, több mint száz kilogramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le, írja a rendőrségi honlap.

A nyomozás azt követően indult a 21 éves R. Erik Károly és 52 éves apja, R. Károly ellen, hogy a két férfi rövid idő alatt jelentősen meggazdagodott, aminek okát informátorok abban látták, hogy a két férfi az egyik borsodi településen, valamint annak vonzáskörzetében drogterjesztő hálózatot alakított ki.

Az üzletet a fiú irányította, az apa a beszerzésen és a szállításon túl az árusításban is részt vett.

Az idősebb férfit 2022. február 15-én kapták el, azt követően, hogy Budapesten kábítószert vett át. A rendőrök az M3-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében állították meg, és ruházatában, továbbá egy nylonszatyorban egy kilogrammnyi fehér, kristályos anyagot találtak.

A férfi azt állította az anyagról, hogy az fürdősó, amiért félmillió forintot fizetett. Csakhogy utóbb a vegyészszakértő megállapította, hogy egy új pszichoaktív szer volt a szatyorban.

Az apa elfogásával egyidőben a rendőrök a fiánál is kutatást tartottak. Lakásában kábítószergyanús anyaggal szennyezett mérleget, mobiltelefont, 730 000 forintot és több, nagyértékű arany ékszert találtak és foglaltak le.

Másnap a terjesztő kezén is kattant a bilincs. A 32 éves Ö. Zoltánt Budapesten fogták el, autójában nagy mennyiségű készpénzt, több mobiltelefont és a korábban beazonosított, Ö. Zoltán által a kristály szállítására és deponálására használt gépjármű kulcsát is megtalálták. A másik gépkocsiban két kilogramm fehér, kristályos anyagot leltek egy nylonszatyorban, valamint a deponálóhely lakáskulcsát.

A lakás átkutatása során több mint 100 kilogramm fehér, kristályos anyag került elő, valamint a terjesztéshez szükséges eszközök. A vegyészszakértő az összes kristályos szerről megállapította, hogy új pszichoaktív anyag.

A terjesztőhálózat további érintettjeit keresi a rendőrség.

The post Félmilliárdos, rekordösszegű drogfogás Borsodban és Budapesten first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés