:

Már 300 ezer tagja van az új Facebooknak

Már 300 ezer tagja van az új Facebooknak

Szűk két hónap leforgása alatt megtízszerezte felhasználói bázisát a Meta (azaz a korábban Facebook néven ismert cég) eddigi legkomolyabb virtuálisvalóság-platformja, a Horizon Worlds, amit a Facebook utódjának szánnak – írja a HVG.

Ahogy arról korábban mi is részletesen beszámoltunk, Mark Zuckerberg cége már a metaverzumban látja a közösségi média jövőjét, egy olyan komplett online világban, ahol a felhasználók virtuálisan játszhatnak, dolgozhatnak, beszélgethetnek, méghozzá virtuálisvalóság-headsettel a fejükön. És ez nem csak álom, hiszen a Meta gőzerővel dolgozik a metaverzum megteremtéséhez szükséges hardvereken és szoftvereken – utóbbiak közé tartozik a Horizon Worlds nevű virtuális világ is, ami 2021 decembere óta fogad 18 évnél idősebb felhasználókat.

Kapcsolódó Szexuális zaklatásnak számít, ha valaki letaperolja az avatarunkat? Bár fizikailag nem történik bántalmazás, a virtuális valóságban elszenvedett zaklatás még valóságosabbnak hat, mint eddig bármi az interneten.

A The Verge értesülései szerint a tavalyi ?premier? óta megtízszereződött a felhasználók száma, amit Joe Osborne, a cég szóvivője meg is erősített a lapnak. Szűk két hónap alatt 30 ezerről nagyjából 300 ezerre nőtt a felhasználó bázis, bár ebben a számban már benne vannak a Horizon Venues nevű, élő események közvetítésére szolgáló alkalmazás felhasználói is. A HVG cikke ugyanakkor megjegyzi: mivel a platform még nincs negyed éve, hogy megnyitotta kapuit a szélesebb közönség előtt, így nehéz megmondani, hogy ez a növekedés folytatódik-e.

Birkás Péter további cikkei Jön a 194 megapixeles kamerával szerelt telefonEnnyibe kerülnek itthon a Xiaomi Redmi Note 11 telefonokHivatalos LEGO szettet kap a Horizon Forbidden West

The post Már 300 ezer tagja van az új Facebooknak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés