:

Ukrajna: az oroszok megtámadták kormányzati honlapjainkat; Oroszország: nem mi voltunk!

Ukrajna: az oroszok megtámadták kormányzati honlapjainkat; Oroszország: nem mi voltunk!
  • 24.hu
  • 19 Feb, 2022
  • Címkék: #

Nem Oroszország a felelős az ukrán kormányzati és banki honlapokat ért kibertámadásokért ? ezt Twitter-üzenetben közölte a washingtoni orosz nagykövetség.

A képviselet megalapozatlannak nevezte azon állításokat, melyek szerint Moszkva áll a támadások mögött, hangsúlyozva, hogy az orosz fél sosem hajtott végre ilyen ?rosszindulatú? támadásokat a kibertérben.

Az előzmény az, hogy Anne Neuberger helyettes amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó pénteken Moszkvát tette felelőssé a DDOS, azaz elosztott szolgáltatásmegtagadással járó túlterheléses kibertámadásokért, melyek egy időre megbénították  az ukrán védelmi minisztérium, a fegyveres erők, valamint két állami pénzintézet weboldalát.

A támadásról Kijev kedden adott hírt. Az ukrán védelmi minisztérium szerdai közlése szerint az Egyesült Államoktól kaptak azonnali segítséget a támadás elhárításához.

A védelmi tárca a következőt közölte:

A támadók biztosan tudták, hogy az oldal védett a klasszikus DDOS-támadásokkal szemben, ezért az oldal kódjában kerestek sebezhetőséget. Megállapíthatjuk, hogy ez, sajnos, sikerült nekik. Szakértőink, felismerve, hogy az oldal DDOS-támadásnak van kitéve, átfuttatták a teljes forgalmat egy, az Egyesült Államokban működő kiegészítő védelmi alkalmazáson.

Mihajlo Fedorov ukrán digitális fejlesztési miniszter az attakot a kormányzati oldalak és a bankszektor elleni eddigi legnagyobb ukrajnai DDOS-támadásnak nevezte. A hatóságok szerint a támadók célja Ukrajna belső helyzetének destabilizálása és a pánikkeltés volt.

Nyitóképünkön: Anne Neuberger helyettes amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó

The post Ukrajna: az oroszok megtámadták kormányzati honlapjainkat; Oroszország: nem mi voltunk! first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés