:

Honvédelmi Minisztérium: hadgyakorlatra érkezik 130 amerikai katona 40 harcjárművel

Honvédelmi Minisztérium: hadgyakorlatra érkezik 130 amerikai katona 40 harcjárművel
  • 24.hu
  • 19 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az amerikai NBC a minap arról számolt be, hogy az Egyesült Államok várhatóan hamarosan bejelenti, hogy 200 amerikai katonát és páncolozott járműveket küld Magyarországra az orosz-ukrán konfliktus miatt. A lap azt írta, az információ olyan hivatalos személyektől származik az amerikai hadseregből, akik nem kaptak engedélyt a hivatalos nyilatkozáshoz.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Honvédelmi Minisztériumot, valóban várható-e amerikai katonák érkezése hazánkban. A tárca tájékoztatásában azt írta:

Minden évben vannak olyan hazai- és nemzetközi gyakorlat, közös kiképzések és felkészítések Magyarországon, amelyre NATO tagországok katonái érkeznek hazánkba. Idén is lesz, több alkalommal is.

A hivatalos tájékoztatásukban jelezték: az idei első ilyen közös kiképzési esemény február végén-március elején lesz. A gyakorlatra a napokban mintegy 130 amerikai katona érkezik negyven harcjárművel az Amerikai Egyesült Államok Európában és Afrikában állomásozó haderejéből: a 2. Páncélos Felderítő Dandár (2. Cavalry Regiment) Stryker alegysége.

The post Honvédelmi Minisztérium: hadgyakorlatra érkezik 130 amerikai katona 40 harcjárművel first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés