:
Breaking News

Bombatámadás érhetett magas rangú ukrán katonatiszteket

Bombatámadás érhetett magas rangú ukrán katonatiszteket
  • 24.hu
  • 19 Feb, 2022
  • Címkék: #

A kelet-ukrajnai szeparatista konfliktus frontján tettek körutat magas rangú ukrán katonai tisztviselők szombaton. Az Associated Press jelentése szerint a katonai vezetőket itt bombatámadás érte, ám ők egy óvóhelyre menekültek, mielőtt elhagyták volna a környéket.

Kelet-ukrajnai szeparatista vezetők szombaton teljes katonai mozgósítást rendeltek el a háború sújtotta térségben a kiéleződő erőszakos cselekmények miatt.

Nyugaton emiatt attól tartanak, hogy Oroszország a viszályt a korábban kilátásba helyezett ukrajnai invázió ürügyeként használhatja fel.

Oroszország szombaton azt közölte, hogy legalább két, kelet-ukrajnai kormányzóság ellenőrzése alatt álló területről lőtték Oroszország határát. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter ?hamis nyilatkozatnak? minősítette az állítást. Az ukrán hadsereg közlése szerint viszont ágyúzások során egy katona meghalt szombat hajnalban a donyecki régió kormányzósága által ellenőrzött területen, a szeparatista erők pedig tüzérséget helyeztek el lakónegyedekben.

The post Bombatámadás érhetett magas rangú ukrán katonatiszteket first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés