:

Bábműsor Vitraynak, Kiszel Tünde aprópénzt dobál, tömegverekedés a stúdióban ? Joshi Bharat tíz emlékezetes tévés pillanata

Bábműsor Vitraynak, Kiszel Tünde aprópénzt dobál, tömegverekedés a stúdióban ? Joshi Bharat tíz emlékezetes tévés pillanata
  • 24.hu
  • 19 Feb, 2022
  • Címkék: #

10. Tömegverekedés alakul ki a talkshow-jában

2009-ben már az utolsókat rúgta a Mónika show:

egy évvel korábban elindult Joshi Bharat műsora a konkurens TV2-n, az ORTT folyamatosan büntette az RTL Klubot az Erdélyi Mónika műsorában látott erőszakos, vulgáris tartalmak miatt ? volt, hogy fél napra elsötétítették a csatornát.

A TV2-n futó Joshi Bharat nem sokban különbözött Erdélyi verziójától, ami leginkább összekötötte őket, az az indokolatlan fizikai erőszak volt, miután többször ugrottak egymásnak a meghívott vendégek. Az egyik 2009-es adás például kifejezetten egyedi ebben a kategóriában. Két testvér ököllel esett egymásnak, ahogy meglátták egymást a stúdióban. Erre csak rátett egy lapáttal, hogy a nézőtérről is csatlakoztak néhányan a bunyóhoz.

?Kifelé!? ? próbált rendet tenni a műsorvezető a biztonsági emberek gyűrűjében. Joshi ? akár egy jó jedimester ? a kezét felemelve próbálta megfékezni a be-berohangálókat, inkább kisebb, mintsem nagyobb sikerrel.

Én szerintem elfogadhatatlan, hogy ilyen megtörténhet ebben a stúdióban. De hiszek abban, hogy léteznek olyan emberek, akik tudják a saját szellemi adottságaikat használni

? zárta le a műsort , miközben a háta mögött lévő monitoron mindenki azt nézhette tovább, ahogy egymást gyepálják a vendégek. Érdemes meghallgatni a műsorvezető nyugtatási módszereit, amiket a Vaya Con Dios együttes egyik leghíresebb számából kölcsönzött: ?Hé, na, na, na!?.

9. Joshi Bharat és a nácik eredetmítosza

Ez akár egy fiktív Steven Spielberg-film is lehetne, csak Joshi nevét ki kellene cserélni Indiana Joneséra. Ám közel sem ez a valóság, toplistánk kilencedik helyére ugyanis a tévés egyik utolsó, Rejtélyek nyomában című misztikus, ufókeresős műsora került. Ebben olyan típusú rejtélyeket jártak körül, amik gond nélkül beilleszthetők a ?bizonyítani nem lehet, de kizárni sem? típusú keretbe.

A Harmadik Birodalomról értekeztek az első adások egyikében, mikor is Szűcs Róbert, a Hihetetlen magazin főszerkesztője volt Joshi szárnysegédje az okfejtésben. A szakértő arról beszélt, a nácik által építgetett eredettörténetük szerint ők úgy gondoltak magukra, mint az eredetileg saját Atlantisszal rendelkező árják leszármazottaira, akik csak a mitikus szigetük elsüllyedése után mentek Indiába és Tibetbe, majd Németországba. Joshi Bharattal kisebb nézeteltérés alakult, mert a műsorvezető annyit válaszolt:

Én ezt máshogy tudom.

Az nem derült ki, itt mire gondolt, de aki kíváncsi rá, mi volt ez a műsor, annak ajánljuk cikkünket, mi ugyanis megnéztük az első adásokat.

Kapcsolódó Földönkívüliek bukkantak fel az OzoneTV-n, de Joshi Bharat helyreteszi őket Hazánk önjelölt guruja, Joshi Bharat már nem csak az emberi érzelmekről beszélget a képernyőn, hanem a misztikumról és a földönkívüli életről is. Egyértelmű válaszokra ne is számítsunk, ellenben kérdésekre igen. 8. Réz András szeméttévének nevezi Bharat műsorát

Listánk nyolcadik helyén egy Mokka-adás áll, mely az egyik Joshi Bharat-adásról szólt. Miután utóbbi műsor stúdiójában többször elszabadultak az indulatok, Réz András filmesztétát meghívták a reggeli műsorba, hogy a talkshow-formátumból okosítsa ki a nézőket. Demcsák Zsuzsa arra volt kíváncsi, mi Joshi műsorának titka: netán amiatt nem kapcsolnak el a csatornáról a nézők, mert minél borzalmasabb és ijesztőbb dolgokat szeretnének látni?

A végtelenül rutinos és mellébeszélésre képtelen Réz nemes egyszerűséggel elmagyarázta a TV2 stúdiójában ülve, hogy a TV2 egy megrendezett műsort próbál valóságosként eladni a nézőinek. Annak ellenére, hogy Demcsákék megpróbálták másfelé terelni a diskurzust, a filmesztétán nem fogtak ki.

Ezt a műsort ilyennek rendezték meg, így lett kitalálva. Egy színjátékot láttál. Ez körülbelül annyira igaz, mint egy valóságshow. Zsuzsa, te már nem vagy kiscsoportos. Ha elmész a színházba, és azt látod, hogy egy fekete srác elkezd fojtogatni egy fehér nőt, te nem hívod a rendőrséget, mert az Othellón ülsz. Ez egy olyan showműsor, amely egyre durvul, Amerikában úgy hívják, trashtévé, szeméttévé.

7. Medveczky Ilona megsértődik, mert Joshiék nem kérdezik elég hosszan

2017-ben Medveczky Ilonát behívták a FEM3 Café stúdiójába, hogy meséljen a tévénézőknek életének legfontosabb állomásairól, egyfajta karrierösszegzésként. A táncos rögtön azzal kezdte a beszélgetést, hogy szűkösnek tartja a tíz percet, amit műsoridőként rá szántak, emiatt hezitált, hogy egyáltalán elfogadja-e a meghívást.

Joshi Bharat végig terelgetni próbálta Medveczkyt a beszélgetés során, aki mindent nagyon hosszan próbált elmesélni. A végén teljesen kibukott a táncos.

Nem tudok mit mondani! Ezért nem akartam eljönni! Mert tíz percben egy 76 éves embert nem lehet kérdezni. Készülök rá x ideig, és ugyanakkor pedig így lecsapják a témát. Meg vagyok sértve

? zárta a beszélgetést.

6. Zavar a téridő kontinuumban: Erdélyi Mónika férjével interjúzik Joshi

Egy időben valóban nagy riválisnak számított a talkshow-kat tekintve Erdélyi és Joshi, ez azonban idővel elhalványult, hiszen közös műsort is kaptak később a FEM3-csatornán. De előtte még Joshi Bharat készített egy interjút Mukli Gyulával az Aktív című magazinműsorba.

Ki is emelték a TV2-nél, hogy ?nem Mónikának, hanem Joshinak beszélt a válásról? ? az ellenkezője azért meglehetősen furcsa lett volna. Mukli az interjú során elmondta, Erdélyi előtt sokszor kellett bizonygatnia, hogy hűséges hozzá, és boldogságukat nem kezdheti ki semmi. Végül Bharat az Aktív kamerájának olyan bölcsességeket is levont a beszélgetés után, miszerint

az derült ki a beszélgetésből, hogy egy kapcsolatban feltétlenül fontos a bizalom.

5. Vitray Tamás köztévés interjúja Joshi Bharattal

1987-ben a Magyar Televízióba hívták meg Joshi Bharatot, hogy Vitray Tamás készítsen egy interjút az akkor még bábművészként tevékenykedő férfival. Igazából Vitray volt az, aki elsőként mutatta be a tévénézőknek Joshi Bharatot. Joshi elmesélte, milyen úton-módon került Magyarországra, aztán rövid bemutatót is tartott a bábjátékáról.

Később arról is mesélt, hogy a tenyérjósláshoz generációk óta kötődik a családja, így ő is szívesen gyakorolja.

4. Sarka Kata és a rezsi

Joshi Bharatnak később lett egy másik, vicces című beszélgetős műsora is, a Joshi, a legjobb barát. Ide egy alkalommal meghívta Hajdú Péter exfeleségét, Sarka Katát, aki arról mesélt a stúdióban, mikor érezte először azt, hogy felnőtté vált.

Míg sokaknak az érettségi vagy szakközépiskola elvégzése hozott ilyen felismerést, kiderült, Sarka Katának az számított fordulópontnak, mikor megértette, mi az a rezsi. Elmondta ugyanis, sokáig nem tudta, mit jelent az, hogy rezsi, miből áll és mennyi.

De tényleg, ez néha egy-egy ilyen feleszmélés, hogy ennyibe kerül a víz és a villany.

3. Józsi, Józsi bácsi, Jóska bátyám?

Saját kibeszélőshow-jának visszatérő eleme volt, hogy Joshi nézői olykor-olykor bajba kerültek a műsorvezető nevének kimondásával. Az egyik adásban például simán csak ?Józsizták? vagy ?Józsi bácsizták?, esetleg ?Jóska bátyámozták? a teljes műsoridő alatt, amit Joshi Bharat ugyan nem vette a lelkére, de azért kijavította párszor a tévesztéseket.

2. Joshi Bharat, az anatómiai csoda

2016 márciusában Erdélyi Mónikával karöltve látogatott el a Mokka stúdiójába, hogy belengessék, mi mindenről lesz szó a másik, szintén a TV2 égisze alá tartozó FEM 3 Café című reggeli műsorban. Az őszülésről akart diskurálni Erdélyi és Joshi, erre előbb Demcsák Zsuzsa kijelentette, ő nem ismeri az őszülés fogalmát sem, annyira nincs gondja a dologgal. Majd Kárász Róbert ennél mélyebbre ment.

Tudod, ilyen ázsiai embereket nem nagyon szoktunk látni őszen. De komolyan. A kínaiaknak mindig milyen gyönyörű, fekete hajuk van!

Joshi Bharat egy anatómiai csoda, mint kiderült, hiszen mikor feleségével építkeztek, megőszült (talán a sok stressztől), majd a folyamat visszájára fordult.

Amikor abbamaradt az építkezés, visszafeketedett a hajam. És ezt senki nem hitte el.

?Én se!? ? nyugtázta Erdélyi Mónika.

1. Kiszel Tünde és az aprópénz

Toplistánk első helyére Kiszel Tünde és Nagy Sándor szócsatája került. Joshi talkshow-jában nemcsak civilek, de celebek is megfordultak néha, így történt, hogy próbálták kibékíteni az akkor nagy nézeteltérésben lévő párost. A sztori annyi volt, hogy Nagy Sándor a naptárdívát meghívta saját műsorába, de Kiszel honoráriumot akart a fellépéséért. Nagy és a producerek végül belementek ebbe (noha nem szoktak), de aprópénzben, egy- és kétforintosokban fizették ki a díjat, amit Kiszel Tünde megalázónak talált, így pert is indított.

?Életemben ilyen durván, otrombán még nem bántott meg senki!? ? mesélte Kiszel, aki szerint sem a nőt, sem az édesanyát nem tisztelte benne Nagy Sándor. Sivár lelkületű embernek titulálta a rádiós-műsorvezetőt a stúdióban, és azzal is előhozakodott, egyik kedves barátját, Sebeők Jánost ?szemüveges kappannak? nevezte Nagy. Kiszel szerint azzal, hogy őt pedig ?bulvár díszpintynek? titulálta a műsorvezető, állatnak minősítette.

Aki ilyen söpredék kategóriába tartozik, mint ő, olyan műsorba, műsorvezetőhöz nem szabad elmenni.

?Ennyit a nyilvános megalázásról!? ? reagált Nagy Sándor. Majd néhány pillanat múlva Kiszel felpattant, a zsebéből tízforintosokat húzott elő, és azokat nagy erővel Nagy Sándorhoz vágta. Ezt követően kisétált a stúdióból.

The post Bábműsor Vitraynak, Kiszel Tünde aprópénzt dobál, tömegverekedés a stúdióban ? Joshi Bharat tíz emlékezetes tévés pillanata first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés