:
Breaking News

Egy 400 éves tölgyfát is kitépett az Eunice vihar

Egy 400 éves tölgyfát is kitépett az Eunice vihar
  • 24.hu
  • 19 Feb, 2022
  • Címkék: #

Hatalmas pusztítást végez az Európán átvonuló Eunice vihar, az Egyesült Királyságban például több, mint 30 éve nem tapasztaltak ilyen erős szélvihart.

A szél egy óriási, 400 éves tölgyfát is kitépett az essexi Brentwoodban, a fa egy családi ház tetejére zuhant – közölte az Independent.

Sven Good a lapnak elmondta, hogy egy nagy csattanást hallott, mire felfogta, hogy mi történt, a hatalmas fa már jelentős károkat okozott a házban, megrongálódott a tető és kitört több ablak is, és néhány szoba is lakhatatlanná vált.

A férfi elmondta, hogy a tölgyfa korábban nem mutatta a gyengélkedés jeleit, stabilnak tűnt, most viszont gyökerestül kitépte a vihar.

A fa rázuhant Good autójára is, ami teljesen összetört. A férfi elmondta, hogy az anyja azt javasolta neki korábban, hogy a viharveszély miatt álljon el az autójával a szokásos helyéről.

Ha ott hagytam volna, ahol eredetileg parkoltam, semmi gond nem lett volna!

– mondta a férfi, aki hozzátette, hogy miután a család felfogta, hogy mi történt, jó brit szokás szerint kocsmába mentek.

Pénteken kezdték kimenteni a bent maradt tárgyakat, majd visszaköltöztek oda, ahol a fa nem okozott nagyobb károkat, de már védősisakokkal felszerelkezve.

The post Egy 400 éves tölgyfát is kitépett az Eunice vihar first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés