:

Valami nem stimmel Szijjártó Péter Facebook-oldalának keletkezésmítosza körül

Valami nem stimmel Szijjártó Péter Facebook-oldalának keletkezésmítosza körül
  • 24.hu
  • 20 Feb, 2022
  • Címkék: #

A pár nappal ezelőtti Megafon-rendezvény eddig azzal kevert port, hogy a kormánypropaganda eseményen Kárász Róbert, az ATV munkatársa is részt vett, és érdeklődve csüngött Szijjártó Péter eligazító szavain. Ezután az ATV vezérigazgatójának magyarázkodnia is kellett, hogy kollégája miért pózolt a NER-t fényező beszélőfejekkel.  Amúgy Kárász kérdéseket felvető, zavaros ügyeiről korábban már mi is többször írtunk.

A Telex ma megnézte a Megafonon tartott Szijjártó beszédét, és abból egy érdekes történetet emelt ki.

A külügyminiszternek ma már lassan 300 ezer Facebook-követője van, igaz, pár évvel ezelőtt még nem nagyon volt kedve felmenni a közösségi oldalra. Erről ő maga beszélt a propagandisták előtt, felidézve, hogy a 2018-as választási kampányban Rogán Antal mondta neki, hogy csinálnia kellene egy Facebook-oldalt.  Ez nem nagyon hatotta meg a külügyminisztert, és Menczer Tamás, akkori sajtófőnöke is hiába rágta a fülét napi szinten, hogy menjen fel Facebookra. Aztán jött 2020 eleje ? idézte fel emlékeit Szijjártó -, amikor egy hazafelé tartó repülőúton Orbán Viktor nekiszegezte a kérdést: ?Péter, és mikor lesz Facebook-oldalad??

Szijjártó erre csak annyit bátorkodott mondani a kormányfőnek, hogy ?hát még nem mondtad, hogy legyen?, mire a miniszterelnök visszakérdezett, hogy

szerinted, ki üzente. Egy hét múlva lett, természetesen. 2020 február óta, nincs még két éve, hogy kiváló Facebook-aktivitásomat is megkezdtem.

Ugyanakkor a külügyminiszter a Facebook-oldalának adatai szerint, nem 2020-ban, hanem 2019-ben regisztrálták az oldalát.

Megkérdeztük ezzel kapcsolatban a Külügyminisztériumot, ha válaszolnak kérdésünkre, frissítjük cikkünket.

Szijjártó egyébként korábban minden este jelentést kért a sajtósaitól, hogy hány médiamegjelenésük volt aznap, mióta fent van Facebookon, már azzal kell kezdeni az esti beszámolókat, hogy hány új követőt szereztek a közösségi médiában. A miniszter facebookos imidzsén egyébként egy tízfős sajtós stáb dolgozik.

The post Valami nem stimmel Szijjártó Péter Facebook-oldalának keletkezésmítosza körül first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés