:

Ma két éve azonosították az első olasz fertőzöttet

Ma két éve azonosították az első olasz fertőzöttet
  • 24.hu
  • 20 Feb, 2022
  • Címkék: #

A pandémia kritikus időszakának végét Codogno kórházában pénteken jelentették be (itt azonosították 2020-ban az első fertőzötett), amikor a Covid-19-osztályt felszámolták, és ismét más betegek fogadására alakították át, írja az MTI. A kevesebb mint 16 ezer lakosú Codogno polgármestere, Francesco Palmerini úgy nyilatkozott, pozitív hatásnak tartja azt, hogy a két éve tartó járvány a várost összetartó közösséggé kovácsolta, ahol mindenki igyekszik a másiknak segíteni.

Az MTI tudósítója szerint az utcákon továbbra is maszkot hordanak az emberek: azt mondják, tudják, hogy már nem kötelező, de lelkileg biztonságot ad számukra. Hozzáteszi: Codognóban jelenleg a 12 év felettiek 93 százaléka már legalább egy adag oltást felvett, és több mint 70 százalék emlékeztető oltásban is részesült.

Az első olasz fertőzöttet a lombardiai város kórházában azonosították: a 38 éves Mattia Maestrit napokon át súlyos állapotban kezelték, amíg egy aneszteziológus orvosnő elvégeztette rajta a koronavírustesztet. így bizonyosodott be, hogy a SARS-CoV-2 vírus már jelen volt Olaszországban.

Codognót hetvenkét óra alatt lezárták, majd a környékbeli további kilenc önkormányzatot is zárlat alá helyezték több mint 47 ezer lakossal. Február 21-én a venetói Vo’ Euganeóban regisztrálták az első halálesetet, a 77 éves Adriano Trevisant, aki ?sosem járt Kínában? ? írták akkor a helyi napilapok.

The post Ma két éve azonosították az első olasz fertőzöttet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés