:
Breaking News

A Publicus ellenzéki, a Nézőpont Fidesz előnyt mért

A Publicus ellenzéki, a Nézőpont Fidesz előnyt mért
  • 24.hu
  • 21 Feb, 2022
  • Címkék: #

A Publicus Intézet által megkérdezettek 73 százaléka biztosra, 9 százaléka valószínűnek mondta, hogy szavaz április 3-án. Az ellenzék híveinek 87, a Fidesz?KDNP szavazóinak 82 százaléka ígéri biztosra részvételét a választáson ? derül ki a Népszavának készített reprezentatív felmérésből.

Az Egységben Magyarországért jobban áll azoknál is, akik biztosra ígérik részvételüket, de még nem döntötték el, kire voksolnak. 50 százalék még mindig bizonytalan, 27 százalék szeretne azonban inkább kormányváltást, csak 17 százalék tartaná kívánatosnak, ha Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

A Publicus Intézet kutatása szerint a Márki-Zay Péter vezette ellenzék elmozdult mélypontjáról, az összes megkérdezett 34 százalékának szavazatára számíthatna a Fidesz?KDNP 32 százalékával szemben. (Ez hibahatáron belüli előny.) A Kétfarkú Kutyapárt 1, a Mi Hazánk 2 százalékon áll.

A Népszava felidézi, hogy a Závecz Research múlt héten azt mérte, hogy a Fidesz?KDNP (szintén hibahatáron belül) három százalékponttal vezet a közös ellenzéki listával szemben.

Mást mért a Nézőpont Intézet is, amely szerint éppen az ellenzék szavazói bizonytalanodtak el. Náluk a Fidesz?KDNP listája 50, az ellenzéké 43, a Mi Hazánké és a Kétfarkú Kutyáé 3-3 százalékon áll, és Gattyán György pártja is 1 százalék fölé kerülhet ? írja a Magyar Nemzet.

A Nézőpont Intézet állóháborúként jellemzi a kampány időszakát. A kormányközeli kutatók ?legvalószínűbb listás eredményre? vonatkozó becslése januárban és most is a 2018-asnál jobb fideszes eredményt valószínűsít.

A Nézőpont becslése szerint jelenleg a Mi Hazánk esélyesebb arra, hogy átlépje a parlamenti küszöböt, míg a Kétfarkú Kutya komoly fenyegetést jelent a közös ellenzéki lista számára.

The post A Publicus ellenzéki, a Nézőpont Fidesz előnyt mért first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés