:

Az ajánlások háromnegyede érvénytelen volt a Gattyán-párt jelöltjénél

Az ajánlások háromnegyede érvénytelen volt a Gattyán-párt jelöltjénél
  • 24.hu
  • 21 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az ajánlásoknak mindössze negyede volt érvényes Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom (MEMO) képviselőjelöltjénél Mátészalkán, ezért a helyi választási bizottság elutasította a jelölt nyilvántartásba vételét ? derült ki a mátészalkai önkormányzat honlapján közzétett hétfői keltezésű határozatból. A párt a szabolcsi körzetben Roland Alexet indította volna jelöltként.

A határozat szerint azonban a jelölt hiába gyűjtött össze 576 ajánlást, abból mindössze 148 lett érvényes.

Az elutasító határozat indoklásában azt írják, hogy a helyi választási iroda összevetette az ajánlóíveket a központi névjegyzék és a választókerületek adataival, és ebből állapították meg, hogy az érvényes ajánlások száma nem éri el a nyilvántartásba vételhez szükséges 500-at. Mint kiderült, többszörös ajánlás miatt 3, ?egyéb okból? pedig 425 ajánlásról állapították meg, hogy érvénytelen.

A határozat szerint Roland még február 12-én igényelt kétszáz ajánlóívet, majd a törvényes határidőn belül, február 17-én be is nyújtott 72 darab kitöltött ajánlóívet. Miután a helyi választási iroda vezetőjének helyettese a jelölt saját kérésére még aznap tájékozatta Rolandot az eredményről, ő másnap újabb kétszáz ajánlóívet igényelt.

Noha a jelölt nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottság hétfői határozatában megtagadta, a Nemzeti Választási Iroda honlapján hétfőn este még szerepelt a neve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületi jelöltjeként.

Roland Alex a Gattyán-párt jelöltjeit bemutató honlapon többek között ilyesmiket írt választási programjáról:

 A fiataloknak jövőképet, az időseknek biztonságot az fog adni, hogy a magyar nép végre felismeri azt, hogy a belviszály a tűzvész, és a jólét az erdő.

A helyi választási bizottság határozata nem jogerős, ellene három napon belül még fellebbezést lehet benyújtani.

The post Az ajánlások háromnegyede érvénytelen volt a Gattyán-párt jelöltjénél first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés