:
Breaking News

Megverték a kocsmázás után, visszament egy sikálóval, azzal is elverték

Megverték a kocsmázás után, visszament egy sikálóval, azzal is elverték
  • 24.hu
  • 22 Feb, 2022
  • Címkék: #

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki tavaly májusban megvert egy ittas férfit Rudabányán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott összetalálkozott a kocsmából hazainduló, erősen ittas férfival. Szóváltásba keveredtek, de ekkor még nem történt tettlegesség, mert mind a ketten más irányba mentek.

Később egy művelődési ház parkolójában a fiatalember újból meglátta az ittas férfit, odament hozzá és fejen ütötte. A férfi hátrált, de ekkor újabb ütést kapott. Hadonászó mozdulatokkal próbálta távol tartani a támadót, aki a derekát átfogva a földre vitte, és tovább verte. A bántalmazásnak az vetett végett, hogy járókelők szétválasztották őket, és a férfit visszatartották, amíg az áldozata elmenekült.

A megvert férfi azonban nem adta fel. Fél órával később visszament egy hetven centis sikálóval. Ezt látva a vádlott egy fiatalkorú fiútól átvett favesszővel támadt rá. Majd a sikáló is hozzá került, és a már menekülő férfit azzal bántalmazta úgy, hogy üldözés közben vele együtt ő is elesett, de még tarkón ütötte a férfit.

Ezt követően belerúgott a földön lévő áldozatába, akit a fiú is megütött a favesszővel. A férfi a sikálóval újból ütni akart, de az áldozata futásnak eredt, végül leült egy járdaszegélyre, ahol már nem bántalmazták, csak fenyegetőztek. A sikáló az élet kioltására alkalmas eszköznek minősül.

A bántalmazás következtében a megvert férfi nyolc napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett el, de az elkövetés eszköze és a bántalmazás módja alkalmas lehetett volna súlyosabb sérülés okozására is. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a büntetett előéletű férfire. A fiatalkorú tekintetében az eljárást egy évi időtartamra felfüggesztette, és elrendelte pártfogó felügyeletét.

The post Megverték a kocsmázás után, visszament egy sikálóval, azzal is elverték first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés