:

Az EU délután büntetheti meg az oroszokat

Az EU délután büntetheti meg az oroszokat
  • 24.hu
  • 22 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az Európai Unió már kedd délután határozni fog az Oroszország elleni szankciókról ? nyilatkozta Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője. Borell azonnal összehívta az uniós külügyminiszterek tanácsát, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására bevonultak az oroszok a kelet-ukrajnai szakadár területekre.

? Nyilvánvalóan válaszlépéseket kell tennünk szankciók formájában. Gyorsan kell cselekednünk, ami azt jelenti, hogy még ma délután ? fogalmazott Borrell, hozzátéve, hogy nem tudná azt mondani, hogy totális inváziót látunk, de azt igen, hogy orosz csapatok vannak ukrán földön.

Az ülésen részt vesz majd természetesen a francia külügyminiszter, aki kemény szavakkal ítélte el az oroszokat. ? Ez a nemzetközi jog megsértése, támadás Ukrajna szuverenitása és területi egysége ellen. Oroszország megtagadta nemzetközi kötelezettségvállalásait és a Minszki egyezményt, amit aláírt. A helyzet nagyon súlyos ? jelentette ki Jean-Yves Le Drian, aki szerint az európai vezetőknek három üzenetet kell küldeni: kemény kiállás az orosz lépésekkel szemben, szolidaritás Ukrajnával és megmutatni, hogy Európa egységes.

The post Az EU délután büntetheti meg az oroszokat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés