:
Breaking News

Kína szerint nem az övék a Holddal hamarosan ütköző rakéta

Kína szerint nem az övék a Holddal hamarosan ütköző rakéta

A dráma folytatódik: január végén megírtuk, hogy csillagászok szerint a SpaceX kontrollálhatatlanul haladó rakétája március elején ütközni fog a Holddal. Aztán utána kiderült, hogy mégsem a SpaceX, hanem a kínaiak rakétájáról van szó, ami a 2014-065B kódjelet viseli, és amely a Csang-o-5-T1 gyorsító rakétája volt még 2014-ben.

Kapcsolódó Mégsem a SpaceX rakétája ütközik a Holddal hamarosan Egy kínai rakéta fog becsapódni.

A ScienceAlert szerint azonban a kínaiak nem tudnak ilyesmiről, a kínai külügyminisztérium szerint a booster nem kering a Föld körül, hanem visszaesett a légkörbe, és biztonsággal elégett.

Csillagászok már akkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a különböző objektumok megfigyelése a világűrben nagyon nehéz feladat, amikor kiderült: valószínűleg mégsem a SpaceX rakétájáról van szó. A szakértők szerint az űrszemét jobb szabályozására van szükség.

Most tehát nem tudni, kihez vagy mihez tartozik az objektum, ami a Holddal ütköző pályán halad, és ami várhatóan március 4-én csapódik a Holdba.

Nagy Nikoletta további cikkei Összefüggés van a magas vérnyomás és a szexuális zaklatás között a nőknélElőször irányított mesterséges intelligencia plazmát egy fúziós reaktorbanMegváltoztatja az űrhajósok agyát a hosszú űrutazás

The post Kína szerint nem az övék a Holddal hamarosan ütköző rakéta first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés