:
Breaking News

Nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítették, hogy a 4iG felvásárolja az Antenna Hungáriát

Nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítették, hogy a 4iG felvásárolja az Antenna Hungáriát
  • 24.hu
  • 22 Feb, 2022
  • Címkék: #

?Közérdekből nemzetstratégiai jelentőségnek? minősítette egy kedd délután megjelent kormányrendelet a 4iG távközlési-informatikai gigakonszern tulajdonszerzését az Antenna Hungáriában (AH), írja a Hvg.hu. így a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálhatja majd az üzlet körülményeit, és konkurens cégek sem támadhatják meg a megállapodást.

Az egyre növekvő 4iG, amelynek fő tulajdonosa Mészáros Lőrinc korábbi üzlettársa, Jászai Gellért, már korábban bejelentette vételi szándékát az Antenna Hungária többségére. A keddi közlemény szerint a 4iG tőkeemelést hajt végre az Antenna Hungáriában oly módon, hogy első lépésben apportálja a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-ben, valamint leányvállalataiban (Invitel Zrt., DIGI Infrastruktúra Zrt., i-TV Zrt.), az Invitech ICT Kft.-ben, továbbá a montenegrói mobilszolgáltatóban, a Telenor Montenegróban lévő 100 százalékos részesedéseit az állami társaságba.

Azt írták, hogy a jelenlegi tőkeemelés értéke eléri a 402 milliárd forintot, az apportálási és részvényjegyzési szerződés további lehetőséget biztosít a 4iG számára, hogy a távközlési holding profiljának megfelelő társaságok további apportjával maximum 80 százalékra növelje tulajdonát az Antenna Hungária Zrt.-ben. A jelenlegi tranzakció eredményeként a vállalatcsoportban a magyar állam részesedése 28,4 százalék lesz, míg a 4iG Nyrt. 71,6 százalékos többségi irányító tulajdont szerez.

The post Nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítették, hogy a 4iG felvásárolja az Antenna Hungáriát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés