:

Az oroszok szerint nemzetközi jogot sértenek a brit szankciók

Az oroszok szerint nemzetközi jogot sértenek a brit szankciók
  • 24.hu
  • 23 Feb, 2022
  • Címkék: #

Oroszország szerdán határozottan válaszolt a brit szankciókra, és megpróbálta igazolni, hogy Oroszország elismerte két kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatista régiót ? írja a CNN. A londoni orosz nagykövetség közleményében azt állította, hogy az Egyesült Királyság ?erőteljes tiltakozása? és a szankciók ?nemzetközi jogi szempontból törvénytelenek?.

Az elmúlt hónapok során tanúi lehettünk az oroszellenes hisztéria eszkalálódásának a brit médiában, az agresszív Oroszországról alkotott kép célzott alakításának a brit közvélemény és a nemzetközi közösség szemében

? írták londoni orosz nagykövetség ellenőrzött Facebook-oldalán. A közleményben azzal vádolták a brit kormányt és a médiát, hogy figyelmen kívül hagyták a szeparatista erők ellenőrzése alatt álló luhanszki és donyecki régió lakosainak helyzetét.

Londont nem érdekli, amikor Donbász teljes közlekedési és gazdasági blokád alatt áll,és hogy a szociális juttatásokat és nyugdíjfizetéseket felfüggesztették

? panaszolták az oroszok a közleményben.

Kedden több nagyhatalom, köztük az Egyesült Államok, az Európai Unió és Nagy-Britannia is közölte, hogy szankciókat vezetnek be az orosz agresszió miatt. Nagy-Britannia szankciót vetett ki az orosz parlament azon tagjaira, akik Luhanszk és Donyeck elismerése mellett szavaztak. Ezek a büntetőintézkedések kiegészítik a brit miniszterelnök által korábban bejelentett öt orosz bank és három magánszemély elleni intézkedéscsomagot.

Moszkvai idő szerint szerda hajnali válaszában a londoni orosz nagykövetség cáfolta az Egyesült Királyság azon követelését, hogy Oroszország vonja ki csapatait a két régióból, és azt állították:

köztudott, hogy nem léptek be ezekre a területekre.

A közlemény hozzátette: “Nincsenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogy a brit diplomácia törekvéseinek középpontjában a hasonló gondolkodású partnerek szűk köre áll. Londonnak nem sok érdeke fűződik az ukrajnai válság megoldásához, ehelyett inkább politikai eredményeket szeretne elérni a feszültségek növelésével.?

The post Az oroszok szerint nemzetközi jogot sértenek a brit szankciók first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés