:

A NATO-főtitkár elítélte Ukrajna megtámadását

A NATO-főtitkár elítélte Ukrajna megtámadását
  • 24.hu
  • 24 Feb, 2022
  • Címkék: #

A NATO főtitkára élesen bírálta Oroszország ?vakmerő és indokolatlan? támadását Ukrajna ellen, bejelentette, a szövetség  összeül és levonja a következtetéseket Moszkva ?agresszív tetteiből?.

Ismételt figyelmeztetéseink és a diplomáciai párbeszédre intő szüntelen erőfeszítéseink ellenére Oroszország az agresszió útját választotta egy szuverén és független ország ellen

? idézte az MTI Jens Stoltenberg  csütörtök hajnali közleményét.

A főtitkár a katonai akció azonnali leállítására, Ukrajna szuverenitásának, területi integritásának tiszteletben tartására szólította fel Oroszországot.

Ukrajna népe mellett állunk ebben a rettenetes időszakban. A NATO mindent meg fog tenni szövetségeseinek védelme érdekében

? fogalmazott.

A főtitkár előzőleg generációnk legveszélyesebb kihívásának nevezte az európai biztonság szempontjából a helyzetet, videoüzenetében Ukrajnát a NATO nagyra becsült partnereként méltatta.

Jens Stoltenberg közölte, Oroszország erőszakot alkalmaz, nemcsak azért, hogy átrajzolja a határokat Európában, hanem azért is, hogy átrendezze az egész globális biztonsági rendszert. Ezzel  megkérdőjelezi a biztonság alapvető elveit és a NATO jogát arra, hogy megvédje szövetségeseit.

A NATO szorosan együttműködik az EU-val az Oroszország elleni szankciók koordinálásában, jelentősen megnövelte katonai jelenlétét a keleti szárnyon, és kész még többet tenni ? tette hozzá.

The post A NATO-főtitkár elítélte Ukrajna megtámadását first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés