:

?Csendben mind sejtjük: feláldozzuk őket, hogy ne legyen új világháború? ? magyar celebek reagáltak az orosz-ukrán háborúra

?Csendben mind sejtjük: feláldozzuk őket, hogy ne legyen új világháború? ? magyar celebek reagáltak az orosz-ukrán háborúra
  • 24.hu
  • 24 Feb, 2022
  • Címkék: #

Vlagyimir Putyin elnök utasítására Oroszország csütörtök hajnalban teljes körű támadást indított Ukrajna ellen. A háború borzalmait megörökítő képek azonnal terjedni kezdtek az interneten. A 24.hu-n élőben közvetítjük a helyzetet.

Kapcsolódó Kijev felé közelednek az oroszok, megindultak Magyarországra a háború elől menekülők Moszkva háborút indított Kijev ellen. Az oroszok három irányból vezénylik a támadást. Orbán Viktor elítélte az orosz katonai fellépést, a külügy berendelte az orosz nagykövetet. Az uniós vezetők este tanácskoznak. Sokan tartanak a magyar határ felé. Percről percre követjük az eseményeket.

A magyar celebek nem tehették meg, hogy szó nélkül hagyják a háborút, néhányuk megszólalását napközben már megmutatuk:

Tóth Gabi istenhez fohászkodott. Görög Zita eszmékről és ideológiákról posztolt. Míg Dobó Kata azt idézte fel, három évig élt Kijevben, el sem tudja képzelni, mit élhetnek most át az ukrán polgárok. Ábel Anita arról írt, rokonai is élnek Kárpátalján, ő aggódva figyeli a történéseket: ?Bár a harcok messze vannak, de nincs perc, hogy ne gondoljak arra, milyen félelem lehet a szívetekben és a gondolataitokban! Szívem minden szeretetével veletek vagyok! Tudom most nem sok, de mást nem tudok adni.? Az X-Faktor győztese, Alee videóban reagált a helyzetre:

Vannak ott élő ismerőseim, és iszonyatosan durva, ami ott történik. Aggodalmas rohadt módon a helyzet. Ártatlan emberek vesztik életüket emiatt a háború miatt. A legrosszabb az egészben, hogy azon túl, hogy imádkozunk, sokat nem tudunk tenni. Imádkozzunk az ukrán emberekért, az ott élőkért, és azért, hogy minél hamarabb vége legyen ennek az egésznek.

?Felháborító, aljas, embertelen, elfogadhatatlan gaztett? ? fogalmazott Csonka András, aki egy az Ukrajna mellett állok hashtaget írása mellé biggyesztette. Majka egy több évvel ezelőtti dalszövegét posztolta ki:

Bujkálás, sírás, gyilkosság, kínzás, bombázás, tiltás, pusztítás, írtás, fájdalom, halál, betegség, veszettség, vagonba tereljék, láncokon vezessék, EZT SZERETNÉD?! Figyeld a véneket, aki átélte látta a lényeget, lent katonákat, odafent a gépeket, és jobban fáj, mint azt képzeled.

Polgár Tünde is miértekre kereste a választ: ?Hogyan történhet meg mindez a XXI. században? Soha nem tanulunk a múltból? Egy háború nem sértettség, terület, ideológia: asszonyok, gyerekek félelme, családok nyomora! Imádkozzunk értük, de ki a következő, aki elvesz a nagytestvér, mert megkívánta? A szívem Ukrajnával. Csendben mind sejtjük, hogy feláldozzuk őket, hogy ne legyen új világháború? ? írta. Dukai Regina imával fohászkodott a békéért:

Te tudod, Uram, hogy nem törődöm a fegyverekkel. Egyetlen vágyam: a világnak békét hirdető eszközöd lenni. Mert tudom, ahol béke honol, a fegyverek fölöslegessé válnak. Ahol béke uralkodik, az emberek képesek egymást szeretni. Úgy, ahogy te szereted őket. Adj békét, Uram, s tedd fölöslegessé a fegyvereket e csodálatos világban. Ámen!

Lilu saját közösségi oldalán más típusú beszélgetést tervezett, de ezt elhalasztotta a kialakult helyzet miatt: ?A mai napon sokkal fontosabb dolgokra kell figyelnünk? ? írta a műsorvezető. Vujity Tvrtko így fogalmazott a kialakult helyzettel kapcsolatban:

Kitört a háború, Isten védelmezze az ártatlanokat, Isten óvja a gyermekeket és minden szenvedő embert! Imádkozzunk értük. Utóirat: a fénykép a volt Jugoszlávia területén készült, éppen 30 éve. Sosem gondoltam volna, hogy még az én életemben kitör egy újabb vérontás Európában

The post ?Csendben mind sejtjük: feláldozzuk őket, hogy ne legyen új világháború? ? magyar celebek reagáltak az orosz-ukrán háborúra first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés