:
Breaking News

Biden: Putyin választotta ezt a háborút és most megfizet érte

Biden: Putyin választotta ezt a háborút és most megfizet érte
  • 24.hu
  • 24 Feb, 2022
  • Címkék: #

Egyedül Vlagyimir Putyin a felelős az Ukrajna elleni támadásért ? jelentette ki csütörtöki beszédében az amerikai elnök. Joe Biden azt mondta, hogy az új szankciók az orosz elit tagjait, a legfontosabb bankjait és a technológiai exportot fogják megcélozni.

Biden a következő válaszlépéseket jelentette be:

korlátozzák Oroszország azon képességét, hogy dollárban, euróban, fontban és jenben üzleteljen, és hogy a globális gazdaság része legyen leállítják az orosz hadsereg finanszírozásának és bővítésének képességét (a vonatkozó bankok vagyonának befagyasztásával) csökkentik Oroszország a csúcstechnológiás 21. századi gazdaságban az Egyesült Államok szankcionálja az orosz bankokat, amelyek összesen mintegy 1 billió dollárnyi vagyonnal rendelkeznek

Az elnök elmondása szerint nem csak az USA, hanem az Európai Unió 27 tagországa és a G7 országai is alkalmazni fogják ezeket a szankciókat.

Az USA további erősítést küld a NATO keleti határára és Németországba, de ? jelentette ki Biden ? az amerikai csapatok nem fognak harcolni Ukrajnában.

Az amerikai elnök felszólította az energiacégeket, hogy ne használják ki a növekvő olajárakat arra, hogy nagyobb profitot nyerjenek. Hozzátette, szükség esetén a kőolajtartalékokból fognak felszabadítani.

Arra a kérdésre, hogy ha az eddigi szankciók nem használtak, miért gondolják, hogy a mostani korlátozások használni fognak, Biden azt válaszolta: senki nem számított arra, hogy a szankciók meg fogják akadályozni azt, ami történt, de ezek a lépések arra valók, hogy megmutassák Putyinnak, hogy a nyugati országok kitartanak.

Biden kérdésre válaszolva elmondta, nem tárgyalást Vlagyimir Putyinnal.

The post Biden: Putyin választotta ezt a háborút és most megfizet érte first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés