:
Breaking News

Fidesz-MSZP-DK-Mi Hazánk-Momentum szörnykoalícióról beszél Eger polgármestere

Fidesz-MSZP-DK-Mi Hazánk-Momentum szörnykoalícióról beszél Eger polgármestere
  • 24.hu
  • 25 Feb, 2022
  • Címkék: #

Most mindenki ízelítőt kapott a politikai gátlástalanság magasiskolájáról, amelyről az egri közgyűlés szörnykoalíciója iskolapéldát mutatott

? írta a Facebookon Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere, korábbi jobbikos politikus, aki az ellenzéki összefogás jelöltjeként lett a város vezetője, de már kilépett a Jobbikból és összekülönbözött az ellenzéki pártokkal.

Kapcsolódó A DK szerint Mirkóczki Ádám már nem az ellenzék szekerét tolja

Mirkóczki szerint a ?szörnykoalíció? 11 képviselőből áll, van köztük DK-s (a parlamenti választáson induló Berecz Mátyás), MSZP-s (Mirkóczki Zita, aki távoli rokona a polgármesternek), illetve a Mirkóczki Ádámmal már korábban szakító volt LMP-s Komlósi Csaba és momentumos Keresztes Zoltán, valamint a Mi Hazánk helyi képviselője, továbbá hat fideszes. (A képviselő-testület 17 tagú.)

A polgármester szerint a képviselők a jogszabályokkal ellentétes előterjesztést fogadtak el a jegyző figyelmeztetése ellenére, megszavazták azokat az indítványokat, amelyek tarthatatlanná teszik az egri költségvetést, megakadályoztak egy több 10 millió forintos fejlesztést a felsővárosi sporttelepen, valamint zárt ülést elrendelve emberek tucatjait rúgták ki. ?Lefejezték az EVAT Zrt igazgató tanácsát, kirúgták szinte az összes cégünk felügyelőbizottságának tagjait, kirúgták az Eger Termál Kft. és az Egri Hulladék Nonprofit Kft. vezetését? ? sorolta Mirkóczki, aki szerint szégyen, hogy az ellenzéki jelöltek azokat váltották le a Fidesszel közösen, akiket 2019-ben saját maguk jelöltek és szavaztak meg a posztokra, és pályáztatás nélkül neveztek ki cégvezetőket egy Fidesz-MSZP-DK-Momentum paktum részeként.

Ők 11-en Eger ellenségei! A közgyűlés minden szavazási eredménye erre bizonyíték! Gyalázat minden, amit tettek

? írta a polgármester, aki kezdeményezi a közgyűlés feloszlatását, hogy ?az egriek önthessenek tiszta vizet a pohárba?. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a vele szemben szavazó képviselők ?a gyávaságuk mögé bújva? már jelezték, hogy nem támogatják a közgyűlés feloszlatását.

Kapcsolódó Arcoskodás, hiszti vagy ármány okozta az egri ellenzéki koalíció szétesését?

The post Fidesz-MSZP-DK-Mi Hazánk-Momentum szörnykoalícióról beszél Eger polgármestere first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés