:

Megoldódott azok helyzete, akik állataikkal jönnének át Ukrajnából

Megoldódott azok helyzete, akik állataikkal jönnének át Ukrajnából
  • 24.hu
  • 25 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az Agrárminisztérium tájékoztatás szerint Bognár Lajos országos főállatorvos azonnal elkezdte az egyeztetést az ukrán-magyar határon várakozó gazdás állatokkal kapcsolatban. Jelenleg Magyarország is alkalmazza a többi Ukrajnával határos ország által bevezetett rendkívüli intézkedést, miszerint támogatja a gazdájukkal együtt érkező állatok belépését

? közölte az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége Facebookon. Mint írták: ?A magyar állategészségügyi hatóság felkészült a tulajdonosukkal hazánkba érkező, az érvényben lévő állategészségügyi előírásokat nem teljesítő (mikrochip-el nem jelölt, oltatlan, vérvizsgálat nélküli) társállatok érkezésére. A gördülékeny beléptetés érdekében egy egyszerűsített regisztrációs nyomtatvány kitöltését rendelte el az országos főállatorvos”.

Andreea Campeanu / Getty Images

Emlékeztettek, hogy Ukrajnában kevés állat rendelkezik a határ átlépéséhez szükséges szigorú dokumentumokkal, amik elintézése heteket vehet igénybe. A rendkívüli helyzetben ezért a magánszemélyekkel érkező gazdás állatok esetében kértek segítséget Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztostól, hogy oldják fel a hivatalos belépési protokolt.

The post Megoldódott azok helyzete, akik állataikkal jönnének át Ukrajnából first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés